Renault scoate în 2015 un frate al lui Nissan Qashqai şi noua generaţie Megane

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noutăţi interesante în gama Renault programate pentru anul 2015: marca franceză va scoate pe piaţă noua generaţie Megane şi un SUV compact construit pe platforma lui Nissan Qashqai.

Esential 2015 este anul lansării noului Megane şi a SUV-ului Renault frate cu Nissan Qashqai.
Nissan Qashqai, unul dintre succesele de piaţă ale ultimilor ani în Europa, va avea un frate care va fi vândut de Renault sub siglă proprie. Dacă primele fotografii ale viitorului crossover compact Renault vor fi publicate în a doua jumătate a acestui an, producţia efectivă a acestui model va debuta exact peste un an, în luna februarie a anului 2015. Vestea vine de la şeful departamentului de montaj al uzinei Renault din Palencia (Spania), Jose Ignacio García Murillo, declaraţia fiind făcută în cadrul unui tur al fabricii.

Renault va asambla viitorul SUV la uzina proprie din Palencia, Spania, acolo unde astăzi este construit modelul Megane. Modelul va prelua cel mai probabil motorizările disponibile astăzi pe Qashqai, cele două modele urmând să fie strâns înrudite atât la nivel de platformă, cât şi la capitolul dimensiuni şi panouri de caroserie.

Anteriorul SUV pe care Renault l-a lansat în propria gamă, Koleos (foto), a fost prezentat pe piaţa europeană în 2007 şi a primit un facelift în 2011.

Construit în Coreea de Sud, la fabrica de la Busan, Koleos este un redesign al modelului Samsung QM5. Modelul nu a fost primit foarte bine de piaţa europeană, fiind retras de pe anumite pieţe, cum este cea din Marea Britanie, din cauza vânzărilor mediocre.

Noul Megane vine tot în 2015

Veşti interesante şi în ceea ce-l priveşte pe Renault Megane. Mult-aşteptata nouă generaţie a compactei franceze va vedea şi ea lumina zilei în 2015, noul model urmând să-şi schimbe radical designul şi să primească o serie de îmbunătăţiri tehnice şi tehnologice. Producţia efectivă a compactei va debuta în vara anului viitor tot la Palencia, uzina spaniolă urmând să devină, astfel, una dintre cele mai importante huburi de producţie ale mărcii Renault în Europa.

Comentarii (11)

  • Sa stea linistiti cu-n nou Koleos, Qashqai este suficient in cadrul grupului, se va vinde la fel de prost, chiar daca toata lumea face SUV-uri si mare parte se vand bine, concurenta sud coreeana are o imagine mult mai buna pe acest gen de modele.
    12 20
  • Habar nu ai ce vorbesti...Qashqai a fost in top 10 cele mai vandute masini din Europa mai multi ani la randul.
    16 9
  • Meganul trebuie resuscitat fara indoiala....dar unui nou Koleos nu ii gasesc nici eu justificarea. In 2013 Koelos a a vut o scadere de 45% dupa vreo 5 ani in care a fost vandut intr-o medie de peste 16.000 de unitati pe an. Clar, modelul este imbatranit dar va trebui sa vina cu noutati absolute si probabil ca designul va juca un rol important pe langa o componenta tehnica rezonabila

    @mda....in segment Qashqai e lider si vinde mai bine decat Kia si Hyundai luate la un loc. Kia in schimb se dovedeste a fi pe cai mari...dar imaginea "mult mai buna" nu se vede in statistici
    10 2
  • @vianu
    Era vorba de imagininea coreenilor la SUV-uri fata de Renault, nu fata de Nissan.
    7 7
  • Vrajeala !.. Ca fost posesor de Clio, va spun ca Renault-urile vandute la noi, in majoritatea lor, sunt made in Turkey.
    5 9
  • @@vianu
    Stai calm ca asa-zisa "imagine" a coreenilor e doar in Romania. In restul Europei civilizate si-n cateva tari emergente din asia care conteaza, altfel sta treaba. Daca vorbim de SUA, atunci coreenii sunt clar avantajati fata de Renault.
    9 3
  • EuroNCAP
    @vianu

    socoteala din cifrele de vinzari publice pe renault.com, pentru Koleos si QM5 (geamanul Samsung produs in aceeasi uzina), da cam asa:
    2013: ~53000
    2012: ~57000
    2011: ~59000
    2010: ~44000
    2009: ~46000

    nu pare a fi chiar un asa insucces, nu?
    1 3
  • @EuroNCAP

    cifrele pe care le luam in discutie faceau referire STRICT la Europa iar ele spun ca in 2012 Koleos a fost vandut in 15.282 iar in 2013 in 8.404 de unitati. N-am spus niciodata ca e un insucces ci doar ca e la varsta senectutii iar un mostenitor trebuie sa fie mult mai mult decat predecesorul sau.

    O medie de 16.000/an nu e un insucces e doar mediocritate. Si e pacat.
    3 0
  • renault f bun jn autoturisme mici si medii niciodata in suv camioane sau turisme mari (de 30 ani nu le mai iese)
    4 7
  • Newsflash!
    @max
    Renault beneficiaza din plin de experienta si alianta cu Nissan - unul din specialistii 4x4 si producatorul cu cea mai extinsa gama 4x4 din EUROPA
    6 2
  • Newsflash!
    *cea mai extinsa gama 4x4 dintre producatorii japonezi mai exact...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru