Renault și Volvo, invitate să producă mașini electrice în Indonezia: asiaticii promit stimulente financiare și reduceri de taxe pentru investitorii străini

de Paul Cosma
Miercuri, 10.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Volvo au fost invitate de guvernul indonezian să vină să investească în fabrici pentru producția de mașini electrice. Asiaticii au un plan pe termen lung prin care să renunțe la mașinile tradiționale și să treacă la motoare “curate”, oferind stimulente financiare și reduceri de taxe pentru investitorii străini.

Electrificarea este pe buzele tuturor celor implicați în industria auto de astăzi, o tendință care nu mai poate fi ignorată și care câștigă teren în toate colțurile lumii.

Cu o populație de peste 200 de milioane de locuitori - a patra ca mărime după China, India și SUA – Indonezia se înscrie pe lista țărilor care vor să promoveze mașinile electrice și să renunțe treptat la motoarele convenționale.

Asiaticii au invitat Renault și Volvo să vină să investească în fabrici pentru producția de mașini electrice în Indonezia. Ținta insularilor este o producție de 750.000 de electrice până în 2030, potrivit unui reprezentant al guvernului, în timp ce producția totală a țării este estimată să ajungă la 3 milioane de mașini în aceeași perioadă.

Oferta Indoneziei presupune stimulente financiare și reduceri de taxe pentru Renault și Volvo, dar și pentru alți producători străini care se arată dornici să investească. Renault a spus că trebuie să deruleze un studiu de fezabilitate înainte să ia o decizie, în timp ce Volvo nu a transmis până acum o poziție oficială pe marginea subiectului.

Pe lista producătorilor interesați să producă vehicule electrice în acea regiune a Asiei se numără Volkswagen și Hyundai.

Indonezienii s-au aliat cu chinezii pentru a construi deja o fabrică de baterii pentru viitoarele mașini ecologice.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Nu stiam ca Volkswagen și Hyundai sunt tari.
    3 1
  • hazard
    @Gigi eh, copy paste nefericit, de ce sa citeasca cineva inainte sa afiseze pe site? Vrei calitate? huh?
    4 1
  • @Gigi: Ai și tu dreptate, am corectat, mulțumim :)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru