Renault va deveni marcă pur electrică în Europa din 2030. Dacia va continua să ofere și motoare termice

de Tiberiu Safta
Sambata, 15.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Renault, Luca de Meo, a anunțat că marca franțuzească va vinde numai vehicule pur electrice în Europa din 2030. Dacia, care face parte din Grupul Renault, va oferi în continuare motoare convenționale pe mașinile sale și după 2030.

Mai mulți producători mari de automobile au anunțat că vor face pasul către vehicule electrice. Acum, șeful Grupului Renault, Luca de Meo, a anunțat că marca Renault va deveni pur electrică în Europa, începând din 2030.

Tranziția către mașini electrice face parte din planul de electrificare al companiei, numit Renaulution. Conform acestui plan, Renault va lansa 24 de modele noi până în 2025 și își va mări portofoliul de modele electrice. Printre noile mașini care vor fi lansate în viitorul apropiat se numără: R5 și crossover-ul R4. Anul trecut, Renault a lansat SUV-ul electric Megane E-Tech.

Pe lângă lansarea de modele noi, Grupul Renault a anunțat că va transforma Alpine într-un brand de mașini sport electrice. Cât despre Dacia, care face parte din acest grup, de Meo a declarat că va oferi în continuare mașini cu motoare convenționale și după 2030. Însă, într-un final, și aceasta va deveni marcă pur electrică după după 2030. Constructorul din Mioveni a lansat deja primul său model electric, Spring, în 2021.

via Autocar

Comentarii (8)

  • Mai au timp să se răzgândească, imposibil să rămână doar cu electrice din 2030 fără să închidă fabrici și să dea afara 50% din personal, Renault se va agăța de Dacia tot mai mult pentru că se vor afunda, nu mai vorbesc de măririle de prețuri.
    23 4
  • Vor potrivi și baterii de boxe portabile reciclate pentru optimizarea prețului.
    9 2
  • Edikkk
    Previzibil, oricum Dacia când o să aiba un plugin E-Tech o să rupă la vânzări

    Deja Dacia pune în dificultate Renault.
    4 19
  • https://www.activenews.ro/stiri/Ipocrizia-Verde-Avioanele-cu-reactie-private-si-iahturile-Miliardarilor-vor-fi-scutite-de-la-Taxa-de-Poluare-172081
    11 2
  • @12:43... in mod natural in opt ani natural pot pleca minim jumătate dintre cei ce vor rămân fără obiectul activității
    6 1
  • Hai ca se înțelege...bine la unii n-am așteptări
    5 1
  • Bla, bla, bla.
    Ce e cu panica asta?
    O sa fie unul din cele mai mare esecuri trendul asta de electrificare, pentru ca legile sunt facute de contabili. Nu stiu ei de kWh, ei fac calcule in excel si alea dau bine. Mai fac un grafic, mai...baga o stire d-asta alarmista. Pff!

    Ati citit asta?
    "Volvo compared its conventional fossil fuel-powered XC40 with its all-electric C40 and deduced that the production of the latter leads to about 70 per cent more emissions."

    https://www.carscoops.com/2021/11/volvo-says-manufacturing-an-electric-car-generates-70-percent-more-emissions-than-its-petrol-equivalent/
    6 5
  • hmmm,

    Nimeni nu mizeaza ca Renault, o companie care are evident multi specialisti ce pot analiza si previziona viitorul automobilului mult mai bine dacat noi la spritul asta de pe Automarket??
    Eu zic sa va mai ganditi...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru