Reportaj: Lecţie de viaţă

de Bogdan Mirică
Marti, 17.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a reuşit să înveţe aproape 500 de tineri şoferi cum se conduce defensiv. Am fost şi noi printre cursanţi, încercând să prindem câteva sfaturi utile de la instructori cu mulţi ani de experienţă.

Sunt multe momente în care mi-aş dori să mă teleportez într-o ţară civilizată. De fiecare dată când la semafor cineva încearcă să îmi vândă „păcălici” pentru centura de siguranţă. De fiecare dată când văd un pumn ameninţător în oglinda retrovizoare. De fiecare dată când o schimbare neatentă de bandă este taxată cu un scuipat şi o pomenire a celor trecuţi în nefiinţă. De fiecare dată când văd şoferi răsturnaţi în scaun mai ceva ca în fotoliul de acasă. De fiecare dată când mâna stă cocoţată în vârful volanului ca un popândău în vârful muşuroiului. De fiecare dată când văd dorinţa de a pleca primul de la semafor, chiar şi pe roşu.

După ce înghiţi cocktailul acesta de mahala, indolenţă şi neatenţie, dimineaţă, la prânz şi seara, ca pe o doftorie din ulei de peşte, simţi că te cuprinde greaţa şi singurul remediu e transhumanţa către ţări civilizate. Sau un program de reeducare. Dacă nu a generaţiei actuale de şoferi, măcar a celei care vine din urmă.

Iar Ford Driving Skills For Life asta îşi propune. Să lovească zdravăn în moalele capului tinerii care abia şi-au câştigat dreptul de a conduce, pentru a-i ajuta să înţeleagă că odată urcat la volan poţi fi o maşină de ucis. Conştient sau inconştient.

România, printre ţările civilizate

Parte a unui program internaţional care a atins deja acele ţări civilizate despre care vă vorbeam (Germania, Italia, Spania, Belgia şi Marea Britanie), Ford Driving Skills For Life a ajuns şi în România, mai exact la Craiova. În capitala din Bănie, americanii au început să prescrie lecţii de condus defensiv în curtea proprie, adică în incinta Uzinei Ford, acolo unde în urmă cu o lună construiam un B-Max cu alţi jurnalişti din presa auto.

REPORTAJ: Confesiunea omului-robot

Echipa Ford, cu ceva sprijin local venit din partea Napoca Rally Academy şi o serie de exemplare Fiesta şi B-Max, au încropit o serie de teste de bază, capabile să înţepe stimulativ conştiinţa tinerilor şoferi. Cu suportul Universităţii din Craiova, care şi-a trimis la cursuri întreaga pepinieră de studenţi cu permis, Ford a reuşit să şcolească aproximativ 500 de tineri pe parcursul a trei zile. Asta după ce la începutul sesiunii numărul înscrişilor ajunsese la 1000 de oameni.

Sesiunile de instruire au început însă cu un grup de aproximativ 30 de jurnalişti, locali sau din Bucureşti, care au intrat pe mâna instructorilor de la Napoca Rally Academy. Nu am lipsit nici noi, deşi mai trecusem odată prin băncile şcolii lui Bogdan Marişca în urmă cu trei ani. Recunosc că atunci am plecat uşor şocat de ce am învăţat acolo. A fost o lecţie usturătoare, cu puternic impact emoţional, menită să schimbe orice concepţie greşită.

O adevărată şcoală de corecţie care m-a disciplinat.

REPORTAJ: Condusul defensiv - o lecţie de supravieţuire la volan

Ford a căutat să acţioneze ca un amplificator şi s-a erijat astfel într-un distribuitor la scară largă a regulilor de condus defensiv. A rezultat o şcoala de corecţie care încearcă să educe tinerii şoferi bazându-se pe experienţa piloţilor Napoca Rally Academy, dar şi pe un impact emoţional, uşor diluat.

Centura de siguranţă şi importanţa ei

Activitatea de instruire a fost împărţită în patru zone. Prima dintre ele viza învăţarea unor norme de siguranţă de bun simţ. Cuplarea centurii de siguranţă pe orice loc din maşină, fixarea unei poziţii corecte la volan şi cunoaşterea semnalelor de avertizare ale maşinii. Poate că ar fi fost nevoie de ceva mai multă zdruncinare psihologică pentru a-i face pe tineri să înţeleagă importanţa cuplării centurii şi a poziţionării mâinilor la ora 9:15. 

După ce se presupune că am învăţat să punem spătarul scaunului la un unghi de aproape 90 de grade cu şezutul, am verificat tetiera şi am reglat distanţa faţă de volan până la încheietura mâinilor, Ford ne arată ce poate face sistemul său de prevenire a coliziunilor la viteză mică, în oraş. Acesta opreşte maşina cu o frână zdravănă, imediat ce vede că maşina din faţa s-a oprit. În tot acest timp tu poţi fi distras de sistemul audio sau de telefonul mobil. 

Controlul derapajului

Al doilea workshop a testat reflexele celor prezenţi. Două exemplare Fiesta, echipate cu pneuri spate fără aderenţă, au început un dans îndrăcit, corectat doar de volan. O lecţie bună pentru a conştientiza că pierderea aderenţei şi supravirarea te pot înfige rapid într-un copac. O lecţie care îşi propune să îţi arate că dincolo de limitele fizicii nici un sistem ESP nu poate salva vieţi.

Cum frânăm corect?

Şi pentru că toţi ştim să punem frână, dar numai 1% dintre noi o fac corect, al treilea workshop a fost dedicat frânării. La o viteză de 60 de km/h, nu foarte mare ce-i drept, instinctele de frânare ale celor de la volan sunt de multe ori sinonime cu ciupitura unui ţânţar.

Pentru eficienţă, şoferul trebuie să lovească puternic pedala de frână şi să menţină presiunea, chiar dacă ABS-ul se zbate uneori disperat. Echipa de instructori susţine că o frânare corectă aduce după sine şi o uşoară blocare a muşchiului gambei.

Forţat să scriu SMS-uri la volan

Ultima oprire a fost cortul în care eram îmbătaţi intenţionat. Şi nu cu licori bahice şi nici cu droguri sau alte anestezice. Am ajuns într-o starea sinonimă cu cea de ebrietate avansată după ce o serie de greutăţi ne-au fost ataşate de braţe şi picioare. Pachetul a fost completat de o pereche de ochelari care au dublat orice linie, implicit pe cea pe care m-am străduit să merg cât mai drept şi am sfârşit departe de ea.

E o teatralizare destul de reuşită a stării de ebrietare, menită să te aducă în simţiri şi să te facă să înţelegi că în acele momente trebuie să fugi de volan.

Şi tot aici, Marco Tempestini, şi el un nume cu greutate în raliurile din România, a demonstrat cât de greu poate fi să scrii SMS-uri şi să conduci. Pe un traseu prestabilit, presărat cu o sumedenie de conuri, am făcut multe „victime”, sfârşind de multe ori în decor. SMS-urile scrise la volan te aruncă în situaţii limită din care poate ieşi sau nu. Din obişnuinţă, din prostie, din ignoranţă, suntem legaţi cu un cordon ombilical invizibil, pe care ar trebui să-l rupem atunci când urcăm la volan.

Şcoli de permise, nu de şoferi

Urmareste Automarket
După trei ore petrecute în curtea uzinei de la Craiova, printre conuri, indicaţii şi instructori cu multă răbdare am ajuns să îmi doresc ca tinerii ce vor veni după noi să fie la fel de receptivi. Receptivi când vine vorba despre centura de siguranţă, receptivi când vine vorba despre frânarea de urgenţă, receptivi când vine vorba despre interzicerea consumului de alcool la volan. Receptivi la statisticile negre care pun România pe primele locuri europene în topul deceselor cauzate de accidente de circulaţie.

Ford şi cei 500 de elevi care au luat sau nu aminte la lecţia de condus defensiv reprezintă doar o picătură într-o mare de inconştienţă naţională. Chiar şi aşa, picurând uşor cumpătare şi disciplină în urechile câtorva sute azi, zeci de mii mâine, vom putea să ne asigurăm că drumul spre casă nu se intersectează cu cel al unui viitor călău, produs al unei şcoli de permise, nu de şoferi.

Comentarii (9)

  • Ce for nu a facut e sa perimta si celor mai putini tineri asa ceva. De ex la cei 30 de ani ai mei sunt considerat in afara targetului.

    Laudabila initiativa, doar ca aplicata doar in Craiova si doar pe "tineri". Noi restul nu trebuie sa invatam nimic acum...
    3 3
  • andrei
    Și după toate aceste cursuri tot ne povestiți cum merge mașina cu 150km/h sau cât de mult mai bună e o mașină care ajunge la 201km/h față de una ce ajunge doar la 200 și cât de proastă e alta ce accelerează cu 0.1 secunde mai lent decât o a patra până la 100km/h. Sau despre cum e așa chinuitor să mergi în așa fel încât să consumi puțin sau să nu încalci legea. Clar nu prea s-au prins cursurile.
    7 7
  • Este foarte interesant ce au facut cei de la Ford , dar nu am citit nimic in legatura cu ciorile de 1,5M inaltime cu gipuri de la o babuta din germania care "e jmecheri", eu daca vad un adrian dasta ca se da jos la mine promit ca nici ca..tu nu ii mai place!!
    0 0
  • Felicitari celor de la Ford pentru inițiativa. Ar fi bine dacă astfel de evenimente ar fi mai dese și ar participa mai multe companii, dar e bine și asa decât deloc.
    @Andrei: asta e meseria de jurnalist și trebuie prezentate toate mașinile și testate. Asta nu înseamnă că trebuie să dai năvală sa-ți iei ultimul tip de Bentley Continental GT3-R care accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde sau ultimul BMW M4 care a terminat la Nurburgring cu 13 secunde mai repede decat predecesorul. Citești, judeci, analizezi și-ți iei ce ți se potrivește.
    @zuzu: cel mai probabil Ford s-a adresat în principal tinerilor pentru că ei se considera mai "zmei" și produc mai multe accidente. Dacă ai vreo 10 ani experienta de condus, ar trebui sa dai exemplu celor mai tineri și sa fi învățat deja multe. Și nu uita că e un început în toate.
    În țările mai civilizate se face educație rutieră și la serviciu și se învață din greșeli. Și se dau sfaturi utile, de genul:
    - evitați sa stați în unghiul mort al tirurilor ;
    - încercați sa parcați mașina astfel încât la plecare sa fiți orientați cu fața pentru mai multa vizibilitate ; multe accidente minore se întâmplă în parcări ;
    - reglați oglinzile laterale astfel încât sa nu vedeți spatele mașinii voastre în ele, pentru ca astfel reduceți mult unghiul mort și puteți vedea mașinile ce se apropie din lateral.
    Conduceți prudent și cu drag. Încercați sa faceți din condus o placere (pe cât posibil), nu un stres zilnic.
    8 0
  • Cristi
    Bravo Celor de la Ford pentru initiativa si sa auzim la cat mai multe evenimente si scoli de genul prin toata tara.
    @Andrei, eu consider ca o masina are capacitati tehnice de care ne putem servi cu cap sau fara...Nu cred ca trebuie sa intelegi dintr-o masina sportiva doar un cosciug umblator (ar fi acelasi lucru sa asociezi un cutit ascutit cu o simpla arma de ucis). Maturitatea, sau cum bine a zis autorul, civilizatia va face diferenta intre masina care o conduci. Pentru moment toate masinile sunt inca conduse de soferi, care sunt singurii vinovati pentru accidente. In nici un caz constructorii jurnalistii sau fetele de stau langa ele la salon.
    Am vazut o data o rama deasupra careia scria "responsabilul securitatii tale". In rama era o oglinda...
    4 0
  • Tare ma tem ca la cursuri au participat preponderent tocmai soferii mai educati decat media... E ca si emisiunile educative la tv, la care se uita, repet, oamenii mai educati. E laudabila intentia, dar ar fi foarte indicata sa fie, ideal, obligatorie pentru toti. Asa cum iti faci analizele din cand in cand, tot asa ar trebui sa ne facem si o revizie a bunului simt, macar o data la 10 ani. Dar, despre ce vorbesc eu aici ?! Traim in Romania, care mai apucam...
    6 0
  • Initiativa e laudabila insa adevarata educatie rutiera nu se poate infaptui decat in mod coercitiv. Degeaba niste baieti civilizati fac curatenie in padure daca ceafa lata lasa petul de bere si cartonul de mici acolo unde baga la mat si nimeni nu-l amendeaza, la noi Garda de Mediu facandu-si simtita prezenta doar in zilele de Paste cand trebuie sa apara la TV. La fel si cu educatia rutiera. Atata vreme cat amenzile se duc la bugetul local si ghertoiul nu are casa, masina sau servici si chiar in cazul in care are, organul de urmarire fiscala nu face nimic sa recupereze acele amenzi neachitate, oricate cursuri de condus defensiv s-ar organiza, acestea nu vor fi frecventate de ghertoi. Ei vor circula linistiti pe sosele riscand in caz de accidente mortale niste biete pedepse cu suspendare.

    Suspendarea dreptului de a conduce timp de 1 an, in cazul neachitarii amenzii in termen de 3 luni de la data sanctiunii respective; Interzicerea dreptului de a conduce timp de cel putin 10 ani de la primirea unei condamnari ca urmare a producerii unui accident cu victime: Scoaterea din legislatie a posibilitatii aplicarii pedepsei cu suspendare pentru conducatorul auto care savarseste un accidente care se soldeaza cu decesul victimei in situatia in care se stabileste ca acesta s-a produs din culpa exclusiva a acestuia. Aplicarea efectiva a sanctiunilor care-i vizeaza pe pietoni. Iata doar cateva dintre masurile care ar duce la o reala educatie rutiera si nu o manifestare facuta in scop publicitar cum este cea mentionata de articolul respectiv.
    2 0
  • cateva comentarii extrem de interesante aici

    dar ca deobicei...100 de kidsi se cearta ca tampitii pentru masini de 50.000Eu (pret ales aleatoriu) iar articolele interesante raman la nivel de "fapt divers"

    @iliohir a punctat foarte bine...participantii la astfel de cursuri au ceva mai mult in tartacutza dar, as adauga eu, sunt poate chiar si mai responsabili. Ceea ce face ca scopul unui astfel de curs sa nu aiba o prea mare valoare. Adica degeaba ma uit la History Channel cand deja am crescut cu literatura de istorie a lui tata in biblioteca. Sa nu se intelega de aici ca nu am niciodata ceva de invatat, dimpotriva. Dar parca as face-o numai pentru mine.

    Nu contest importanta cursului dar daca pragul e calcat doar de cei ce oricum au o mentalitate colectiva mai dezvoltata, putzoii cu ceafa lata isi vor continua nestingheriti epopeea cocalarismului in trafic ( injuraturi,stres, accidente, etc)

    Si problema e ca ciorile de 1 cinzeci a lui jiji in loc sa se imputineze devin din ce in ce mai multe.
    2 0
  • Andrei
    Pai de unde naiba educatie,daca pana si aia care isi cumpara masini scumpe le scot si le parcheaza in oras cat mai vizibil,si stau langa ele cu semintele in nas si cu o gramada de coji in jurul lor.
    Cand se duce romanu in concediu e prapad dupa el,sparge televizoru in padure,se lupta cu ursii,se imbata si lasa gunoiul pe unde apuca...nu exista cale de remediu deocamdata,degeaba is cativa educati daca traiesc in jungla,singurul remediu in tara asta e sa nu iti pese,sa te resemnezi si sa zici,asta e locul unde m-am nascut. Daca vrei va in Romania sa fie ordine ca prin Austria,poti visa in continuare,materia umana este cea care face totul,iar in tara noastra acest tip de materie,care mai are in componenta si creier este putin spalat de aceleasi tampenii si prostii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru