Revelionul în Europa: noi aprindem petarde, francezii incendiază mașini. Peste 800 de mașini au luat foc de Anul Nou în Hexagon

de Bogdan Mirică
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii au dezvoltat un obicei foarte prost: acela de a incendia mașini în noaptea de Revelion. Gestul tinerilor este asociat unei forme de revoltă față de sistem.

Urmareste Automarket
Dacă în România trecerea dintre ani este sărbătorită cu artificii și alte materiale pirotehnice periculoase, în Franța practicile celor tineri de Anul Nou sunt și mai riscante. Puțini dintre voi știu că francezii au prostul obicei de a incendia mașini în noaptea de Revelion.

Nu este o practică izolată sau specifică doar unei anumite zone din Hexagon.

Se întâmplă peste tot și este considerată a fi o formă de revoltă împotriva autorităților. Cum e de așteptat, tinerii sunt cei care incendiază mașinile.

Esential 804 mașini au fost incendiate anul acesta, în noaptea de Revelion.
Potrivit unei statistici întocmite zilele acestea, în noaptea dintre 31 decembrie 2015 și 1 ianuarie 2016 au fost consemnate 804 vehicule care au luat foc. Pare foarte mult, dar, culmea, numărul este în scădere. Statistica arată că în aceeași noapte a anului trecut (2014-2015), totalul mașinilor incendiate a ajuns la 940 de unități.

În 2013, de exemplu, francezii au incendiat aproape 1200 de mașini.

Bernard Cazaneuve, ministrul de interne francez, a declarat că 622 de oameni au fost reținuți pentru incendierea celor 804 mașini. Sunt de două ori mai mulți arestați față de noaptea din 2014-2015 pentru că poliția a fost mult mai prezentă pe străzi, ca urmare a atacurilor teroriste petrecute în 2015 în Franța.

via ds

Comentarii (5)

  • Cat de idiot sa fii, sa te razbuni pe masina altuia pentru frustrarile tale ? Mai ales ca nu au nicio legatura masinile cu sistemul tampit. Pe sistem " am gandaci in casa, asa ca mi-am violat vecina ".
    Niste lasi.
    21 0
  • pai astia o fac in fiecare an

    in schimb imi place sintagma "IN TARILE CIVILIZATE" pe care o folosim cand nu ne convine ceva in tara sau cei care fredoneaza melodia "VREAU O TARA CA AFARA", ca si cum afara se intampla doar lucruri bune
    15 0
  • Ce titluri de can-can folositi in ultima vreme...
    3 2
  • au vazut reclama la Renault de acum cativa ani !!!
    1 0
  • Nu, asta inseamna sa arati ca esti stapan... La inceput de an se mai scumpeste cate ceva, sa nu aiva nimeni tupeu sa creasca vreu.n pret ca o sa arda si casele lor. Nu ca noi plangaciosi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru