Franța: 1200 de mașini au fost incendiate de Revelion

de Mircea Meșter
Miercuri, 02.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tinerii francezi au o ocupație cel puțin ciudată în noaptea dintre ani. Incendierea mașinilor - o "tradiție" începută în anii '90, a continuat și la intrarea în 2013.

Esential 1193 de mașini au fost incendiate în noaptea de Revelion în Franța.
339 de arestări au avut loc în noaptea dintre ani din cauza acestor acte de vandalism.
O "tradiție" începută în anii '90 în Franța a continuat de Revelion: 1193 de mașini parcate au fost incendiate în noaptea dintre ani. Cele mai multe dintre acestea se aflau în suburbiile Parisului, locul preferat de francezii pasionați de distrugerea inutilă a mașinilor.

Deși guvernul conservator aflat la putere în mandatul fostului președinte Nicolas Sarkozy a întrerupt publicarea rapoartelor incendiilor auto care au loc în noaptea de Anul Nou, ultimii patru ani nu au adus nicio îmbunătățire a statisticilor la acest capitol. Astfel, după ce în 31 decembrie 2009 - data ultimului raport de acest tip - au fost incendiate 1147 de mașini, cele 1193 anunțate în acest an reprezintă o creștere ușoară. Publicarea statisticilor a fost întreruptă în 2010 după ce autoritățile locale au descoperit că cifrele publicate pentru fiecare district generează o "competiție" între bandele rivale de la periferia Parisului.

Urmareste Automarket
"Publicarea acestor cifre îi va motiva pe cei responsabili de aceste gesturi să comită și mai multe astfel de acte de vandalism.
Decizia guvernului de a reîncepe publicarea rapoartelor nu este deloc una inteligentă"
, afirmă Bruno Beschizza, unul dintre reprezentanții partidului UMP, condus de Nicolas Sarkozy. Răspunsul nu a întârziat să apară: "Doar pentru că o problemă este ascunsă nu înseamnă că ea nu există. Trebuie să fim transparenți. Nu vrem să oprim numărătoarea mașinilor afectate la ora 6 dimineața, așa cum se făcea anterior pentru reducerea totalului. Francezii trebuie să știe adevărul", a declarat Manuel Valls, ministrul de Interne francez, într-o conferință de presă care a avut loc marți.

Comentarii (30)

  • Distractie nevinovata :))
    12 29
  • Masacru... :((
    33 4
  • tineri emigranti arabi si negri din franta au astefel de preocupari savante.

    asa e cand statul iti da protectie sociala , fara ca tu sa faci nimic, trebuie sa iti ocupi timpul cu ceva.
    51 40
  • Basile
    @TC
    De unde stii tu ca "tineri emigranti arabi si negri" au facut asta? Ai fost acolo? De unde atatea prejudecati stupide? A NU se intelege ca aprob asemenea acte de huligansim. Cei care au facut-o merita batuti cu bastonul pe pielea uda si aruncat apoi intr-o celula pentru multi ani.

    PS: amice, cati oameni muncesc de revelion? ...asta ca tot spui de ocuparea timpului...
    52 38
  • BaditzaEx
    @da ma Bashila , eu am trecut pe acolo si intr-adevar exista cartiere intregi de negri&arabi unde acolo intra doar jandarmeria ( stau si primesc N ajutoare si se mai ocupa cu timpul liber si contrabanda de substante stupefiante ), aici nu este vorba de prejudecati ( este vorba de realitate ), dar totusi impotriva romanilor incepuse o campanie mai mult decat ignoranta si bazata intr-adevar pe prejudecati stupide !!!
    politica asta a europenilor de maxima ipocrizie a unei fete mare, incepe a-si arata coltii ( vai domne , cum spunea un ministru francez : < nu putem primi scursurile lumii >, referindu-se la tigani si romani , dar in schimb primesc negrii aia care starnesc haos si disperare ( vezi cam acelasi lucru si prin anglia ) care mai bat si albii pe strada ca asa li se scoala lor )
    aici este o joaca de copii cu cart : Ferentari sau Rahova..., acolo in schimb exista o problema grava cu minoritatea de origine africana !
    41 40
  • BaditzaEx
    sunt cartiere intregi de marocani/africani, libieni, palestinieni si alte natii din astea inapoiate , unde politia nu calca, eventual cand este un incident mai grav intra jandarmeria cu dubele si aia inarmati cu automate
    34 31
  • sa-i trimita pe toti negrii aia inapoi in tara lor de bastina si apoi sa vezi ce potolita o sa fie toata franta
    27 22
  • Basile
    @BaditzaEx

    "palestinieni - natii inapoiate" ...stii tu istoria palestinienilor? stii tu prin ce suferinte trec? Te dai mare cunoscator, dintr-un scaun confortabil, in spatele tastaturii... vai de capul tau!

    Mda...

    Prejudecatile si rasismul sunt foarte pregnante in Romania... mai spunem de italieni...

    http://totb.ro/studiu-iq-ul-scazut-asociat-cu-prejudecatile-rasismul-si-conservatorismul
    35 27
  • Vai de capul franceziilor!!! Au ajuns o natie de negrotei!!!! Rusine!!! Si ne mai fac pe tigani???????
    32 26
  • kumite
    @basile,Palestinienii nu-s innapoiati.Chiar deloc.Un crescator de capre poate fi numit innapoiat?No way!La inceputul anilor 1940,si-au vandut terenurile.Principalul motiv?LENEA!Evreul a cumparat terenul,si a facut cea mai avansata agricultura din lume.Acum ,cand istoricul palestinian a vazut ce creste pe fostul lui teren,il vrea innapoi cu forta.Atentate,haos,ura....Cam astea sunt suferintele lor.Ei sufera cel mai mult,si sunt batjocoriti,cand li se cere sa munceasca.Sefu",dar n-ai o slujba in birou?Ca daca nu ai,dau foc la masini!
    21 32
  • e bine de stiut ca forumul are si cititori arabi ( basile)
    asta inseamna ca avem acoperire internationala
    16 13
  • inexorabil
    Da, foarte nostima pozitia lui @Faurelianu. Insa trebuie facuta o distinctie colosala intre negrii lor si tuciuriii nostri: ai lor, fiind inzestrati cu aptitudini atletice si minte agera, aduc natiunii franceze oarece prestigiu......sportiv. De pilda, oare cum ar fi ajuns Franta campioana mondiala si europeana la fotbal fara aportul decisiv al lui Thuram, Desailly, Karembeu, Vieira, Trezeguet, Wiltord si mai ales Henry?......Sau hai sa facem abstractie de negri, dar pe straini tot nu-i putem subestima: bascul Lizarazu, armeanul Djorkaeff si algerianul Zidane. Franta a devenit o caverna multinationala, nu trebuie s-o judecam noi, si iata ca a avut si un presedinte de alta etnie decat cea locala (maghiarul Sarkozy; patima betiei si stangaciile verbale l-au decazut insa in ochii francezilor); presimt ca vor mai fi cetateni non-francezi la conducerea statului, chiar daca acum panica economica l-a impus pe socialistul Hollande. Trecand Oceanul si abordand paradigma sefilor de stat de alta origine decat cea autohtona, Obama n-a stralucit in acea carisma care starneste, de obicei, deliciul presei de scandal, precum unii presedinti get-beget americani de odinioara, dar lumea de rand din SUA l-a reales cu convingere, fiindca da impresia unui om echilibrat, calauzit de principii evanghelice, oamenii repudiind astfel mania razboinica a clanului Bush sau inclinatia adultera a lui Clinton.
    Dar baragladinele noastre? Prin ce se remarca dansii? OK, ne-au daruit un Lacatus, un Ilie Dumitrescu, mai recent si un Nicolita, care a evoluat pentru Real Madrid cateva......secunde :) Bine, totusi, ca ai nostri negri nu incendiaza masini......Sunt oameni integri, care le respecta, ducandu-le la targ dupa ce le-au sterpelit. Asa da, nu precum coloratii aia din Franta, niste piromani, mama lor de banditi :)
    11 22
  • Cristi
    Un simplu vot nu mi se parea suficient, aprob cele spuse de TC si BaditzaEx. Problemele sunt foarte apropiate de cele descrise. Eu n-as zice de paliestineni caci nu am avut placerea. In schimb magrebienii sunt imens de multi (cu precadere in sud si in Paris) si marea majoritate sunt periculosi. Dar sunt si exceptii sunt si intelectuali care au de infruntat tot rasismul creat pe buna dreptate de conationalii care spre exemplu au cate un hobby de dat foc la masini, omorat pe cate unul altul...chesti mult mai grave decat ce fac tiganii nostrii.
    14 25
  • @kumite
    N-ai nicio treaba :) Evreii n-au cumparat nimic. Evreii au invadat si ocupat Palestina prin intimidare si tactici de gherila initial. S-au dus acolo pentru ca asa spune o carte... ca e dreptul lor "divin"... Cum sa cumperi pamantul, cand e dat de la Iehva?! :))
    Pana la inceputul secolului 20, palestinienii si evreii traiau in relativa buna intelegere, in conditiile in care palestinienii erau majoritari. Apoi in perioada interbelica, evreii au inceput sa debarce ilegal in mod masiv in Palestina, profitand de haosul si slabiciunile unui imperiu colonial britanic ce nu se putea impune.
    In final palestinienii au sfarsit in a fi tradati de imperiul britanic aflat si el sub presiunea Natiunilor Unite conduse de ghici cine? -SUA- cel mai mare sustinator al zionismului. Ulterior evreii au creat ptr palestinieni lagare de concentrare similare celor in care au fost tinuti ei de Hitler. Le-au negat nevoile umane de baza (hrana, apa potabila, adapost etc) , scopul fiind clar: anihilarea treptata. In zadar protesteaza organizatiile pt protectia omului.
    Cunoscand realitatea, se poate spune ca palestinienii au fost niste defavorizati ai istoriei. Culmea e ca printre popoarele astea aflate mult timp sub dominatie straina, s-a aflat si Romania, deci ar fi trebuit mai multa intelegere.
    Constat insa cu tristete in Romania o supunere fata de ideologia imperialista americana. Degeaba spuneti voi de negri, palestinieni... cu mentalitatea asta sortiti a fi slugi.
    Si ca sa nu fiu complet offtopic, sunt de acord cu Manuel Valls care sustine ca problema nu trebuie ascunsa sub pres, cu mentiunea ca trebuie implicat mai profund DST-ul pentru solutionare...
    45 11
  • BaditzaEx
    ca sa ne intelegem !, nu am ceva cu palestinieni, negri ( din Maroc sau Algeria sau din alte parti ), nu inseamna ca sunt toti la fel... Iar cu ocazia asta chiar le recunosc o MARE CALITATE , aceia ca indiferent ca ( nu toti dar marea lor majoritate ) provin din culturi unde femeia tre Impodobita intr-un sac negru ( vezi legea Sharia ) iar la ei WC ( Water Closet ) inseamna o groapa in gradina , vin la tine in tara ( si nu ma refer la Romania care, totusi am dat si noi, un Coanda, Eminescu, Poenaru, Paulescu .. ) dar ma refer la FRANTA - unul din bastioanele crestinitatii impotriva islamizarii Europei ( acum cateva secole ), unde in orase ( vezi Marsilia ) s-au nascut si devoltat mari personalitati ale crestinismului, curentelor marcante si definitorii europene ( renascentism, iluminism, romantism, realism ) sa vina unul Mobutu si un Ahmed ( the Dead Terrorist ) cu ale sale obiceiuri si < traditii > iar tu printr-un < bun simt > idiot sa trebuiasca sa-l accepti, sa-ti ia la bataie copii ( albi ) si sa-ti jefuiasca parintii , ca deh ei sunt negri si prea au fost ostrocizati de-a lungul istoriei ... iar dk ii faci negri sau araboi inapoiati te mai dau, tot ei in judecata ... sunt exact ca tiganii ( nu toti dar in marea lor majoritate ) care bat in spitale doctorii, merg pe strada sfidator cu burtile ( vara ) la vedere - NU CUNOSC CE INSEAMNA SOCIETATEA iar culmea tot ei se uita de sus la NOI , haideti sa nu fim chiar asa pierduti intr-o Toleranta din asta stupida, OK nu merg pe premiza unor idei preconcepute, dar cand ti se muta niste colorati langa casa, si observi ca-si bat joc de tine, de familia ta, de istoria ta fara nici un fel de bun simt... iar pt dansii nu se aplica legi , nu-ti vine sa-i trimiti in saracia lor acasa ????
    Somnul ratiunii naste monstri !, haideti sa ne dam seama ca suntem diferiti iar politica asta tampita de asimilare si creare a Statelor Europene , un fel de S.U.E nu merge , pt ca fiecare stat din Europa are o istorie de peste 1000 de ani ( Romania are in jur de 2500 de ani , in ciuda faptului ca mister Hunor Kelemen ne cam scuipa afirmand ca noi existam abia din secolul XX ), la Americani a mers dar si acolo ...populatia indigena a fost decimata .
    17 26
  • BaditzaEx
    @bashila, vai de capul tau cu Jihadistii tai, ce au dat toti araboii aia din palestina, arabia saudita, iordania, siria, iraq , ce??? si ce a DAT Israelul referitor la minti iluminate si + de cunoastere a lumii, nu exista stat pe glob care sa fi dat mai multi fizicieni, chimisti, matematicieni si oameni de stiinta ca Israelul, ca le-o fi luat pamantul palestinienilor asta n-ai de unde sa sti ( evreii existau acolo de mii de ani ) si intr-adevar au incercat sa convietuiasca , le-au oferit in '48 si '67 pace , de ce n-au vrut palestinieni ??? sau de ce nu s-au dus la fratii lor din siria, egipt... ca vb toti aceeasi limba??? Au inventat ei matematica ( arabii ) OK, si ??? degeaba daca au preferat sa doarma in case de chirpici iar toata ziua sa stea sa-si reguleze haremul in loc sa construiasca sa se civilizeze
    15 24
  • kumite
    @semtex,dar multe mai stii tu despre palestinieni si debarcari ilegale,si lagare evreiesti.Ar trebui sa vorbesti cu ceva evrei care au cumparat pamanturi.Israelul le permita celor din Gaza sa aibe un loc de munca in Israel(industria hi-tec no.1),iar ei ,drept multumire,lanseaza rachete.Apoi,dupa ce sunt avertizati,sunt un pic scuturati de ovrei.Apoi pun fotografii pe internet cu copii ciopartiti de racetele evreiesti,fotos care s-au dovedit a fi din Siria.Puturosi,murdari,mincinosi,rai.Ne-ar omori pe toti,daca ar putea.N-au nici un respect pt.viata.In schimb iubesc camilele cu pasiune.Arabii care au inventat cifrele nu erau musulmani,asa cum si vechii egipteni nu erau arabi.Au trecut la mahomed prin anii 600.
    15 28
  • Semtex
    @BaditzaEx
    Ma lasi ! In numele crestinismului s-au comis cele mai odioase crime din istoria umanitatii.
    Asta cu o etnie sau o religie superioara alteia e o mare prostie. Toti oamenii sunt creati egal. Cel putin teoretic. Practic unii nu-si respecta deloc semenii. Chestia e ca multiculturalismul poate exista in armonie in alte parti ale lumii.
    Eu am discutat cu evrei si musulmani. Musulmanii moderati afirma ca divinitatea e aceeasi, indiferent ce nume poarta: Alah sau Dumnezeu. In ceea ce priveste evreii... o va explic ca la copii: exista evrei buni si evrei rai. Evreii rai se numesc Zionisti. Zionismul e extrem de periculos! Habar n-aveti ce idei diabolice le coace mintea!
    @kuminte
    Palestinienii sunt lenesi, murdari si mincinosi?! Sa stiti ca avem un palestinian mai aproape decat va inchipuiti. De ce nu-l intrebati pe Raed Arafat, actualul secretar de stat si prim-adjunct al ministrului Romaniei, cat de puturos si murdar este? Palestinienii au si ei oameni de stiinta, doctoranzi, artisti etc. peste tot pe mapamond.
    Incercati sa fiti obiectivi cand va referiti la oameni de valoare. Fiecare natie /etnie a oferit lumii oameni de valoare si trebuie sa ne raportam la numarul populatiei si deschiderea fata de lume. Unii poate sunt apreciati la ei in tara / regiune, dar nu sunt foarte "comerciali" pentru occident. Avem si noi in Romania adevarate valori cu aceeasi dilema. Daca Eminescu ar fi scris in engleza, cu siguranta ar fi fost mai faimos decat Shakespeare.
    Multi dintre voi probabil n-ati auzit nici de artisti arabi cum sunt Amr Diab, Nancy Ajram, Elissa, Haifa Wehbe etc. sau de un suflet mare precum Regina Rania a Iordaniei, ce-mi aminteste de Lady Diana.
    Cat de puturosi sunt cei care au avut ambitia de a ridica Dubai-ul din desert? V-ati gandit vreodata?
    In lumea araba sunt tari bogate si tari sarace... ca peste tot! Vi se pare ca Romania e o tara curata? Vi se pare ca toti romanii sunt civilizati? Mergeti in muntii Romaniei si cautati civilizatia intre mormanele de gunoaie!
    Iar faza cu extremismul..? Ea poate imbraca mai multe forme sa stiti... Poate fi un arab ce-si pune in disperare de cauza 10 kg de explozibil in jurul corpului, dupa ce i-au fost ucisi parintii, sotia, copii , distruse plantatiile de maslini si i-au intrat buldozerele in casa, pt ca apoi sa-i fie controlate si cele mai intime aspecte ale vietii lui intr-un lagar mizer... SAU poate fi unul ca @BaditzaEx @kuminte @TC , ce considera ce considera ca unele etnii/ culturi/ religii sunt inferioare altora... si merita toti izolati undeva in Antarctica pe o suprafata infima (un ghetar eventual). Daca mor, cu atat mai bine, nu? Sa va reamintesc ca asa gandea si Hitler? Am uitat ce ne face umani? E grav! "Somnul ratiunii naste monstrii".
    Un alt tip de extremism sunt torturile, infometarea si executiile sumare ale palestinienilor de catre evrei, doar ca ele sunt legalizate / consimtite de lumea occidentala.
    In joc este masinaria de manipulare, dezinformare si intoxicare israeliano-americana, care sa fim sinceri, isi face treaba foarte bine. Traiesca Mossad-ul ! Comedia cu Ahmed, filmele hollywodiene, declaratiile politicienilor, presa subordonata etc - toate sunt menite a diaboliza islamul, acum ca tot nu mai avem URSS-ul in rolul de "bad guy", nu-i asa americanilor?
    @kuminte
    "Ar trebui sa vorbesti cu ceva evrei care au cumparat pamanturi" Serios?!! Ai vorbit tu? Cum, intr-o sedinta de spiritism? Eu zic sa minti mai putin. Istoria te contrazice. Daca vii si arunci cu pietre si cocktail-uri molotov (asta inainte sa aiba tancuri, elicoptere si tehnologie de ultmia ora de la americani) in geamurile familiilor arabe, nu inseamna ca si-au vandut terenul, inseamna ca au plecat de frica! Si mai e o chestie.
    In anii 20, colonia britanica ofera arabilor 43% din suprafata, cu toate ca reprezentau 70% din populatie si detineau 92% din pamant. Si numai ca evreii au luat cel mai mult pamant, dar au luat si cel mai fertil pamant. Voua vi se pare corect?
    Iar eu acum sunt antisemit. Pentru ca nimeni nu stie sa se victimizeze mai bine decat evreii. Ei sunt detinatorii masinariei de manipulare. Ei au bani si sunt in pozitii cheie in conducerea lumii. De aceea nu se gaseste o solutie pt crearea 2 state cu granitele dinanitea razboiului de 6 zile din 1967. Evreii au incercat deja totul pentru exterminare. Tenacitatea palestinienilor este insa remarcabila.
    @BaditzaEx Suprafata initiala din 48 si 67 NU MAI EXISTA! Palestinienii sunt inghesuiti pe o suprafata minuscula in limite inferioare de subzistenta! Ignoranta duce la prejudecati, normal.
    30 9
  • BaditzaEx
    @Semtex deja intram pe un taram al istoriei si al politicii... nu cred, ca stie nici unul dintre noi adevarul despre Israel/Palestina si pot veni si eu cu multe contraargumente - in primul si-n primul rand , arabii sunt f multi si n-au acceptat nu vor accepta niciodata statul Israel astfel Israel a fost fortat sa se apere dk Israel le-ar da acum teritoriile stabilite din '67 ( aia tot n-ar fi multumiti ) la un moment dat cand traiesti si te nasti din frica, reactionezi... dar nu vreau sa mai intru intr-o polemica ( nu iau partea nimanui, cu toate ca observ ca ai deja o parere formata ... ) nici mie nu-mi plac americanii dar nici rusii... dar da-mi voie sa te intreb : 1)altceva de ce religie esti iar 2) ( vezi 1 dk nu esti musulman ) ti-ar placea ca sotia/mama ta in cazul in care ( Doamne fereste ) este violata sa n-o creada nimeni sau sa fie tocmai dansa invinovatita caci asta inseamna Sharia/Islam 3) tu sti ce faceau araboii pe vremea lu Ceasca ( marii studenti veniti aici la medicina/constructii ) pt simplu fapt ca aduceau valuta in tara , cate privilegii primeau si cum isi bateau joc de romani & romance deopotriva ? 4) dk biserica catolica ( NU ortodoxa ) prin Cruciade a avut pacatele ei si a asuprit oamenii , nu doar la Jerusalim ( dar si-n mai toata Europa ( vezi Galileo Galileei prin Inchizitie ), nu doar pe arabi (dar si pe evrei - Inchizitia ) asta prin anii 1000-1100 asta inseamna ca tre sa existe reversul ?! ( acum in anii 2000-2100 ) , in Bruxelles doar 43% din populatie mai este nativa, in Olanda evreii sunt sfatuiti de autoritati sa nu-si poarte imbracamintea traditionala ( care consta intr-o simpla palarie ) pt Jihadistii umbla in sacul lor de dormit traditional si se pot simti lezati ???
    9 18
  • kumite
    Padure fara "uscaturi"ai vazut?Si nu uita,cei care sunt destepti,nu-s scoliti la ei acasa.Tari arabe bogate si sarace? Daca nu aveau petrol,pe care omul civilizat"il fura",si acum ar fi stat in corturi .Cu haremul si camilele.Incearca sa le vizitezi tarile si sa fii imbracat asa cum iti spune cultura ta.Te vor obliga sa le porti hainele.In lumea civilizata,daca un sofer de bus ii interzice unui mascat arab,sau unei mascate,sa urce in autobuz,este acuzat de rasism.Nu conteaza ca el s-a speriat de ciudatii astia.I-a fost frica de ce ar avea sub haine si de intrerupatorul din mana.Fara omul alb,cum si-ar fi scos ei petrolul din pamant?Cu camilele?Asa de mult titei le fura albul,asa de mult ii exploateaza....Saracii de ei! Seicii aia sunt saraci lipiti nisipului.Pupulatia araba s-a inmultit de peste 5 ori,dupa al doilea razboi .Iar noi platim taxe pt ei.Emigreaza si nu au nici o calificare.Tot ce se construieste acolo,este facut de albi.Toate spitalele din lumea araba au nevoie de asistente medicale calificate.Oferta de lucru este extraordinar de buna.Nu se platesc taxe,benzina este mai ieftina decat apa,dar ce te faci cu legile lor tampite?Ei nu au arabi calificati dar au petrodolari,si-si permit sa aduc in toate domeniile oameni calificati.Prioritate au cei care au absolvit facultati americane,chiar daca-i urasc de moarte.Asa ca:cut the crap,mate!
    12 20
  • @BaditzaEx
    Adevarul? Adevarul e verde-n fata! Unii il ignora, altii il striga cu putere. Adevarul e ca-n fiecare lagar palestinian pluteste-n aer duhoarea cadavrelor in descompunere – barbati, femei, copii – asta pentru ca pentru orice evreu cazut, mor peste 100 de palestinieni. Orice prezumtie de legitima aparare e de-a dreptul cinica...
    De ce ar fi mai valora viata unui evreu, decat a unui palestinian?
    Gresesti cand spui ca palestinienii nu vor accepta in prezent un stat israelian cu granite stabilite de comun acord. In 1948, evreii NU erau majoritari , deci era normal sa se opuna infiintarii unui stat israelian. Azi, palestinienii sunt sub 20% in teritoriu. Au avut grija evreii de asta... (BaditzaEx stiu ca esti nationalist. Ce-ai zice ca ungurii sa ne exileze si sa-si creeze propriul stat, intr-un loc unde noi am locuit dinaintea lor? E corect?)
    E de fapt exact invers: israelienii sunt cei care nu accepta solutia a "2-state". Crearea unui stat Palestinian nu ar desfiinta cultura si civilizatia israeliana, iar revolta araba ar inceta. Problem solved.

    Si or fi multi arabi in regiune, dar nu sunt uniti deloc. Tentativa arabilor din 1967 de a oferi palestinienilor pamantul furat a fost un macel. Numarul lor era net inferior armatei israeliene.
    "reactioneaza de frica" ? Daca le era frica, nu continuau demolarile locuintelor palestiniene si extinderea teritoriilor evreiesti in asezarile palestiniene, de la infiintarea statului Israel pana acum. Si sa fim seriosi... palestinienii se lupta cu pietre, kalashnikov-uri si cateva componente de artilerie usoara rusesti de acum 70 de ani, pe cand israelienii au cea mai performanta armata din regiune si sunt detinatorii bombei atomice... Mossad-ul e unul dintre cele mai eficiente servicii secrete la nivel planetar si tu imi spui mie ca reactioneaza din frica? Mossad-ul are lunetisti care pot nimeri o musca de la 1 kilometru distanta, are sateliti, dispozitive de ascultare si avioane fara pilot ce pot scana teritoriul si trimite o racheta pe geamul intredeschis al unei cladiri pline de "teroristi", daca ei doresc asta...
    NU CRED in "erori" si "reactii de frica". Cred insa in EPURARE ETNICA. De ce nu permit accesul Crucii Rosii Internationale in lagare?
    Si lasa-l pe Ceausescu... o fi avut pacatele lui legate de infometarea propriului popor, insa n-a plecat capul umil in fata rusilor si a imperialismului american. Va spun... Ceasca a avut co@ie pana la final... in vremea lui Romania a fost mai aproape ca niciodata de suferinta palestiniana...Azi avem asta:
    http://www.thinkagain.ro/politica-externa-a-israelului-dicteaza-politica-externa-a-romaniei-probabil-si-pe-cea-interna/
    Apropo, va recomand "Confesiunile unui asasin economic" sa vedeti ce s-a intamplat in Romania dupa epoca lui Ceausescu. Si daca tot sunt la capitolul recomandari... cititi "Khazarii al 13-lea trib" de Arthur Kostler – un autor evreu ce afirma ca majoritatea actualilor evrei sunt descendentii cazarilor, un popor situat la nordul marii Caspice, nicidecum Palestina.

    Da, lumea araba e dominata de dogme religioase invechite, cu multe nefiind nici eu de acord, insa cine suntem noi sa-i judecam? Ce, arabii vin sa ne ceara socoteala de ce biserica noastra tolereaza si ascunde actele de pedofilie in randul preotilor? Oricum, in durerea lor, palestinienii sunt departe de chestiunile astea... Dupa cum ti-am spus: arabii nu sunt uniti, asta in parte si datorita politicii americane "divide si cucereste" (Arabia Saudita- cea mai mare dezamagire a mea)
    @kuminte
    "Daca si cu Parca se plimbau c-o barca!" Daca americanii n-aveau resuse naturale si arme de foc si acum se bateau cu indienii :)) Ghid pentru nesimtiti: "Cand te duci intr-un loc diferit dpdv cultural de locul de unde provii tu, e bine sa respecti obiceiurile si pe cei din jurul tau." Astea fiind spuse, am un prieten care a stat 6 ani in Arabia Saudita si NU l-a obligat nimeni sa le poarte hainele!
    BaditzaEx mai e cum mai e... confuz, far convingeri coerente... dar tu esti o gluma. Crezi ca faci caterinca cu mine? Discutia capata un iz de proasta calitate a unor copii in haosul orei de religie... stii ce? Nu sunt in locul profesorului de religie. Daca vrei sa discutam chestii seriose, fara minciuni si inventii grosolane ma anunti...Detest discutiile retardate.
    27 8
  • kumite
    Daca zici tu!Cear ar fi daca ne-ai mai lumina putin!Fara caterinca,eu cred ca m-ai putea ajuta sa inteleg si sa stiu mai multe despre evrei,palestinieni,indieni,despre cele omorate cu pietre pt.ca au purtat jeansi.Despre ghidul pt nesimtiti.Despre cei care sunt imbracati "sport"dar au turbane pe cap.Despre cei care au scaun la colt de strada.Poate ma ajuti sa nu mai fiu o gluma,iar pe BaditzaEx sa nu mai fie confuz si fara convingeri coerente.As fi recunoscator!
    9 18
  • Eu spun la voi ca am emigrat in Elvetia,si acol la ei acasa la elveti le-am interzis Crucea de pe steagul lor.E insult la Coran cel Sfant.Acum ei pus Semiluna la elvetia pe steag.Traiasca lumea libera.Mai facem si moschee cu fratii in fiecare canton la ei ,si asa cucerim si Elvetia.La Coran scriam ca respect la oaspete sa fie.Iar ei respect arata la noi.Profetul planuri mari mai are!!
    Rasa alba e pe cale de disparitie!
    3 16
  • Arabii si semiluna... :)))) e varza in capul unora! Ferice de cei saraci cu duhul
    11 3
  • Mda, ce tantalau. Turcii au semiluna.
    11 2
  • zarnesteau
    @Seminte si textile,

    Prosopul in cap, lucirea nebuniei din ochi si admiratia pentru anticrestinism se regasesc in mod armonios sub aceeasi cutie goala numita teasta. De la gusturile pentru masini pana la deviatiile puternice expuse mai sus, toate merg mana in mana ca un mecanism de ceas elvetian. Sincer, de fiecare data cand dau peste specimene ca tine mi se face pielea gainii. In clipa aia am in fata ochilor fara echivoc infricosatoarele abisuri ale decaderii umane.

    Orice discutie cu tipi ca tine este inutila, o pierdere de timp irecuperabila. Tot ce pot sa sper este ca intr-o zi sa apuci sa vezi lumina. Sub orice forma ar fi ea. Sa-ti dai seama de haul in care te zbati si sa te bucuri de viata care ti-a mai ramas. Spun asta, dar in sinea mea stiu ca ai foarte putine sanse de reusita.

    Dumnezeu Si-a ales singur poporul israelian. E un fapt si oricat te-ai da peste cap, n-o sa schimbi o iota din asta. Nu retin exact pasajele din Biblie, dar ideea e urmatoarea. Israel a platit si inca plateste pentru pacatele lui. De la inceputul lumii si pana la sfarsitul ei. Dar vai de cel prin care va veni pedeapsa poporului israelian.

    Franta, ca si Europa, ar fi mult mai bine in ziua de azi daca ar fi ingradit accesul "civilizatiei" orientale pe teritoriul ei. Sub orice forma, religie sau culoare.
    2 12
  • kumite
    @mihai,semiluna este un simbol al islamului.Siria, Egipt, Tunisia, Turcia, Algeria, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan, Malaiezia, Maldive, Mauritania au semiluna pe steagurile lor.Toti musulmanii stiu de semiluna.Stau si ma gandesc,oare care este cel mai mare tantalau?
    6 12
  • @kumite
    Semiluna nu e un simbol folosit de Mahomed, drept pentru care el nu are nici o baza traditionala in Islam. In cel mai bun caz poate fi identificat cu califatul turcesc. Pe steaguri gasesti multe simboluri: stele, sabii, arbori, scuturi etc. Asta nu inseamna ca poti pune semnul egal intre acele tari cu simboluri corespondente.
    12 4
  • kumite
    ASTAZI SEMILUNA simbolizeaza credinta islamica.Ce-i asa de greu?
    6 13
  • Un mic exemplu.Sunt refugiati politic din Somalia,pakistan etc.Sunt musulmani.Au cate 8 sau 9 copii.Nu au pregatire,nu stiu limba tarii respective,dar comunitatea loe e mare.Primesc ajutoare de la statul respectiv(din taxele celor care muncesc) Copiii lor vor creste.Religia le interzice(probabil)sa se casatoreasca cu cineva care nu-i de aceeasi religie.Se vor casatori,vor face tot atatia copii(avortul este interzis la ei,anticonceptionale si cauciucuri nu au ce cauta).Acestia la randul lor se vor inmulti si ei ca iepurii.Acum faceti voi matematica.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru