Rezultate noi la testele de siguranță Euro NCAP: 4 stele pentru Citroen C5 Aircross și 5 stele pentru Range Rover Evoque

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C5 Aircross a primit 4 stele în cea mai recentă sesiune de teste de siguranță Euro NCAP, în timp ce Range Rover Evoque a obținut calificativul maxim de 5 stele.

Euro NCAP a anunțat miercuri rezultatele pentru o nouă sesiune de teste de siguranță, iar de data aceasta organizația a evaluat doar două modele.

Primul pe listă a fost Citroen C5 Aircross, care în testul standard a obținut 4 stele.

În cazul protecției pentru adulți, SUV-ul francez a obținut un calificativ de 87%, ca urmare a protecției slabe oferite la nivelul părții inferioare a picioarelor și a protecției insuficiente la nivelul pieptului în cazul unui impact lateral puternic.

În cazul proiecției pentru copii, C5 Aircross a obținut un calificativ de 86%, în timp ce pentru pietoni și alți utilizatori vulnerabili ai drumurilor a primit 58%, cu o protecție slabă la baza parbrizului. De asemenea, în cazul sistemelor de asistență, calificativul a fost de 75%.

Totuși, atunci când C5 Aircross a fost testat cu toate sistemele de asistență disponibile, calificativele au fost îmbunătățite la 67% pentru pietoni și 82% pentru sistemele de asistență. Printre sistemele disponibile suplimentar se numără un senzor radar pentru camera video pentru îmbunătățirea sistemului de frânare automată de urgență (AEB), care are în plus și funcție de detecție pentru bicicliști.

Astfel, cu pachetul complet de sisteme de asistentă, C5 Aicross a primit un calificativ maxim de 5 stele.

Între timp, Range Rover Evoque a primit calificativul maxim de 5 stele pe baza rezultatelor bune obținute la toate categoriile. Astfel, pentru adulți, calificativul obținut a fost de 94%, singurele probleme fiind semnalate la nivelul gâtului în cazul unui impact lateral, cu un calificativ "marginal".

În cazul copiilor, calificativul obținut a fost de 87%, în timp ce pentru pietoni și alți utilizatori vulnerabili a obținut 72%. Nu în ultimul rând, în cazul sistemelor de asistență calificativul a fost de 73%.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru