Risc de incendiu: Fiat-Chrysler recheamă în service 494.000 de pick-up-uri din cauza unei probleme la pompa de apă

de Petre Barac
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a anunțat un recall pentru 494.000 de pick-up-uri Ram din cauza unei probleme la pompa de apă care se poate supraîncălzi și poate produce un incendiu.

Problemele se țin scai de Fiat-Chrysler (FCA). În luna mai, grupul FCA a fost nevoit să recheme în service 1.3 milioane de pick-up-uri Dodge Ram pentru o problemă de siguranță cu un software.

Atunci, exista pericolul ca airbag-urile laterale să nu se declanșeze și nici centurile să nu se întărească la o rostogolire din cauza unui posibil senzor defect. Softul-problemă ar fi făcut cel puțin o victimă și mai mult de doi răniți, potrivit companiei.

Acum, o nouă problemă a apărut la pick-up-urile Dodge Ram 2500 și 3500, cu motoarele diesel de 6.7 litri, produse între 2013 și 2017. Pompa de apă s-ar putea supraîncălzi, cu riscul unui incendiu, afectate fiind 443.000 de pick-up-uri în SUA și restul de până la 494.000 în alte țări.

Fiat-Chrysler susține că nu există victime până acum ca urmare a acestei probleme, doar câteva incendii. Compania urmează să verifice incidentele și, eventual, să înlocuiască pompele de apă.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Este o simpla campanie de rechemare si care nu are nici o treaba cu masinile vandute in Europa. De ce nu informati corect oamenii, puneti un titlul de 2 bani, doar ca sa faceti can-can...?
    De stirile astea de ce nu afisati, unde e vorba de 65 de milioane de masini rechemate de case mai mari si se refera si la masini din Romania si Europa: http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/toyota-cheama-in-service-65-milioane-de-masini-450072 sau http://www.hotnews.ro/stiri-international-21118106-toyota-cheama-service-1-4-milioane-masini-hybrid-din-toata-lumea-pentru-probleme-airbag.htm sau https://www.antena3.ro/economic/auto/volkswagen-cheama-in-service-2-46-milioane-de-masini-diesel-in-scandalul-manipularii-emisiilor-327314.html si exemplele pot continua cu toate marcile auto...
    4 0
  • si de ce nu au pus ...o pompa de apa pentru stingerea incendiului?

    bai, te strici de ras cand auzi ce ingineri au astia!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru