Robert Vişoiu a câştigat două puncte în etapa de GP3 de la Barcelona

de Daniel Popescu
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a terminat pe locurile nouă şi 19 cele două curse de GP3 de pe circuitul de la Barcelona.

Esential 2 puncte a obtinut Robert Visoiu in cele doua curse de GP3
Robert Vişoiu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la etapa de GP3 de pe circuitul de la Barcelona, desfăşurată în paralel cu Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Piteşteanul în vârstă de 17 ani a obţinut locul 12 pe grila de start pentru cursa de sâmbătă şi a avut un parcurs bun, reuşind să progreseze până pe locul nouă. Punctul culminant a fost duelul cu Kevin Korjus pentru locul opt, care ar fi însemnat pole position-ul pe grila de start inversată a celei de-a doua curse, însă românul a fost nevoit să se mulţumească cu locul nouă şi cele două puncte acordate pentru aceasta clasare.

"Am fost foarte atent la uzura pneurilor pe durata întregii curse. Mă bucur că mi-am atins obiectivul, o clasare în zona punctelor", a declarat el la finalul cursei de sâmbătă.

Mă bucur că mi-am atins obiectivul, o clasare în zona punctelor.

A fost un week-end cu fluctuaţii şi am încă nevoie de sesiuni de acomodare cu noul monopost.

Robert Visoiu
Pilot GP3
Lucrurile nu au decurs însă la fel de bine şi în cursa de duminică, când Visoiu a fost implicat într-un incident în primul tur în urma căruia a coborât în spatele plutonului. În plus, în timpul cursei a primit o penalizare de tip drive-through pentru că a furat startul, infracţiune pe care piteşteanul a recunoscut-o la finalul unei curse pe care a terminat-o doar pe locul 19.

"Am avut probleme pe grilă cu ambreiajul. Nu am vrut să risc şi să opresc motorul şi am anticipat startul. Nu am înţeles cine m-a lovit din spate, însă asta contează mai puţin. A fost un week-end cu fluctuaţii şi am încă nevoie de sesiuni de acomodare cu noul monopost", a adăugat el. În urma rezultatelor din cele două curse, Vişoiu ocupă locul 10 în clasamentul general din GP3 cu două puncte. Următoarea etapă va avea loc în perioada 15-16 iunie pe circuitul Ricardo Tormo din localitatea spaniolă Valencia.

Via PMRacing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru