Rolls-Royce Silver Shadow deţinut de Freddie Mercury, pus la vânzare pentru 11.000 de euro

de Sebastian Toma
Miercuri, 09.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Rolls-Royce Silver Shadow deţinut de Freddie Mercury va fi pus la vânzare în cadrul unei licitaţii. Valoarea estimată a modelului este situată între 11.000 şi 13.000 de euro.

Esential 11.000 de euro reprezintă valoarea estimativă a modelului Rolls-Royce vândut de casa britanică de licitaţii.
Casa de licitaţii COYS din Regatul Unit va intermedia vânzarea unui Rolls-Royce deţinut de Freddie Mercury. Modelul în cauză este un Rolls-Royce Silver Shadow din 1979, folosit de celebrul solist al trupei Queen până în 1991, după care a fost păstrat de familia sa. Exemplarul nu a mai fost utilizat de mai bine de zece ani, de la premiera muzicalului Queen "We will Rock you". Partea bună este că vehiculul a fost păstrat în stare foarte bună de atunci şi are în continuare inspecţia tehnică valabilă, spun cei de la COYS.

Rolls-Royce Silver Shadow este primul model al mărcii din Goodwood care a folosit un şasiu monococă şi care venea cu elemente precum frâne pe disc şi suspensie spate independentă. Cea mai inovatoare funcţie a modelului era preluată de la francezii de la Citroen, respectiv sistemul hidraulic de înaltă presiune care guverna atât frânele, cât şi suspensia, cea din urmâ fiind auto-nivelantă.

Urmareste Automarket
Întrucât starul nu avea permis de conducere, automobilul a fost condus doar de şoferii săi.
Fostul manager al formaţiei Queen, Jim Beach, a confirmat autenticitatea exemplarului printr-o scrisoare dedicată, recuperată de sora lui Freddie Mercury. Licitaţia va avea loc pe 12 ianuarie 2012, la National Exibition Center din Birmingham, unde are lor evenimentul Autosport International, un salon auto local. Experţii din industrie evaluează modelul la o valoare situată între 11.000 şi 13.000 de euro.

Via Newspress (înreg.)

Comentarii (6)

  • un oarecare
    cum adica 11 000?doar atat?sunteti foarte siguri?
    10 4
  • @un oarecare
    E chiar mare pretul...se vand si cu 7000-8000. de euro in stare buna.
    ps. A ajuns si Rolls Royce accesibil saracilor care vor o fosta masina de lux.
    12 3
  • AndreiRN
    O sa urce pretul mult mai mult de atata.
    9 3
  • Mitica
    Pretul este foarte corect. Masina nu este rara, nu este speciala si Freddie Mercury nu a fost un mare pilot care a condus modelul in cauza pe Laguna Seca sau...pe Luna. Rolls-ul va manca oricum mii sau chiar zeci de mii in intretinere si piese de schimb. Sa nu uitam ca un motor de 6.75 litri V8 din anii '70 nu este facut pentru economie, benzina va costa cateva credite la banca de una singura :)
    3 5
  • un oarecare
    Oricum e foarte frumos si deloc scump
    4 0
  • incredibil de ieftin. asa de mari sa fie costurile de intretinere?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru