România a produs peste 43.000 de mașini în luna ianuarie: uzina Dacia a realizat peste 23.000 de unități, iar Ford s-a apropiat de 20.000 exemplare

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția auto națională în luna ianuarie a fost în creștere cu 3.1% comparativ cu aceeși perioadă a anului trecut. Uzina Dacia de la Mioveni a produs puțin peste 23.000 de mașini noi, în scădere cu 29%, în timp ce uzina Ford de la Craiova a asamblat aproape 20.000 de mașini, în creștere cu peste 130%.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat în această săptămână datele de producție ale celor două uzine auto pe care le are țara noastră.

Astfel, în luna ianuarie, la uzinele de la Mioveni și Craiova au fost produse în total 43.043 de mașini, în creștere cu doar 3.1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În luna ianuarie, Dacia a produs 23.257 de unități, în scădere cu 29% față de ianuarie 2019. Această valoare a fost puternic influențată de scăderea înmatriculărilor de mașini noi de pe piețele mari ale Europei.

Pe piața din Franța, Dacia a înregistrat în luna ianuarie o scădere a înmatriculărilor cu peste 37%, în timp ce pe piața din Germania, scăderea a fost de 42%. Totodată, producătorul de la Mioveni a avut un început de an dificil atât în Marea Britanie (-50%), cât și în Italia (-27%).

În luna ianuarie, Dacia a produs 15.697 de exemplare Duster (-38%), 3.789 de unități Sandero (+43%) și 2.642 de exemplare Logan (-16%).

De asemenea, producția modelului Logan MCV a fost de 1.129 de unități (-27%). Alături de acestea, în cadrul fabricii de la Mioveni au fost asamblate și 2.832 de caroserii care sunt destinate exportului către Algeria.

În același timp, Ford a anunțat o producție totală în luna ianuarie de 19.786 de unități Ecosport și Puma, în creștere cu peste 130% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din păcate, ACAROM nu menționează explicit valorile de producție pentru cele două modele, acestea urmând să fie publicate în perioada următoare de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Comentarii (2)

  • Tembelus Rex
    In vest nu stiu de ce au scazut vanzarile Dacia ( nu ma luati ca si-au dat seama cat sunt de proaste daciile ca nu tine explicatia asta) - probabil ii sperie criza care se apropie......in Romania e mai simplu....romanasii asteapta cu banutul la salpar sa inceapa Rabla.....sau pana in iarna sa cumpere noua generatie.....sau se mai gandesc ce SH sa ia - ca doar romanul e nascut in autohaus ....
    8 0
  • ACE - Craiova
    Fabrica FORD isi exporta productia, la acest moment, in 50 de tari.

    Vrem si variante plug-in PHEV si BEV (pe baterii), cat mai curand...

    Practic, majoritatea revistelor sau site-urilor auto IMPORTANTE din Europa (in principal), mentioneaza modelul Puma in recenziile/ofertele curente, cu aprecieri de calitate la adresa felinei oltenesti.

    MULT SUCCES FORD si DACIEI, in continuare!!!!!
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru