Producția auto națională în luna septembrie: scădere de 9.1%

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente date, producția auto din România a înregistrat o scădere de 9.1% în luna septembrie, comparativ cu aceeași lună din 2022.

A 9-a lună din 2023 nu a fost una bună pentru industria producătoare de mașini din țara noastră. O arată cele mai recente date furnizate de către Asociația Constructorilor de Automobile din România.

În luna septembrie, uzinele Dacia și Ford Otosan au produs în total 46.888 de mașini, cu 9.1% mai puține decât în aceeași lună din 2022.

Nici situația primelor 9 luni din an nu arată mai bine. În perioada ianuarie - septembrie au fost asamblate, în România, 375.860 de mașini, cu 1.8% mai puține decât în același interval al anului trecut.

Uzina Dacia de la Mioveni a asamblat în intervalul ianuarie - septembrie 2023 un total de 234.530 de unități, o creștere de 1.9% față de aceeași perioadă din 2022.

În același timp, la fabrica Ford Otosan de la Craiova au fost produse 141.330 de mașini, cu 6.9% mai puține decât în același interval din 2022.

via ACAROM

Comentarii (3)

  • Ford are site-ul plin de stocuri cu discount. Ecoboost și Powershift asigură o inerție de vreo câteva decade pentru renumele căpătat. Ford a fost cam primul greu care a majorat prețurile. Puma și Focus 1.0 la 30k se vor vinde când o face răchita rachiu.

    Vine vremea și pt. Dacia să deconteze "mai multă mașină", nu bate, nu trocăne, dar nici nu pleacă de pe loc.

    Overall, s-au scumpit banii, mai multă mașină trebuie completat de mai bun și mai ieftin decât ceilalți care mai mișcă.
    13 3
  • Al Bundy
    Si va mai scădea producția pentru că vor sosi mașinile chinezești mai ieftine si mai bune...
    Deja în Europa de Vest Dacia a pierdut cota de piata in defavoarea chinezilor de la MG ( sursa Autolatest.ro)
    3 1
  • Puma e cu puțin mai ieftin decât un tucson. Păi ce ăa iei frate?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru