Producția auto națională la finalul primelor zece luni: Ford raportează o creștere de aproape 30%, iar Dacia înregistrează o scădere de 28.5%

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Dacia de la Mioveni și fabrica Ford de la Craiova au produs 51.418 mașini în luna octombrie. În primele zece luni ale anului, în cele două fabrici au fost asamblate peste 356.000 de unități, în scădere cu 12.6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a publicat raportul cu privire la producția auto națională în luna octombrie. Conform acestui raport, uzinele Dacia și Ford au asamblat luna trecută 51.418 de mașini, în scădere cu 3.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Dintre acestea, 29.676 de unități au fost produse la uzina Dacia de la Mioveni, iar 21.742 de mașini au fost asamblate în uzina Ford de la Craiova.

În primele zece luni ale anului, Dacia a produs 211.645 de mașini noi, în scădere cu 28.5% față de intervalul similar din 2019.

În tot acest timp, la uzina de la Mioveni au fost produse 151.120 de exemplare Dacia Duster și 28.975 de unități Logan. De asemenea, în primele zece luni, Dacia a produs și 22.987 de exemplare Sandero și 8.563 de unități Logan MCV.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, la uzina Ford din Craiova au fost asamblate 144.846 de unități EcoSport și Puma (ACAROM nu menționează explicit valorile de producție pentru fiecare model), în creștere cu 29.4% față de același interval din 2019.

Pe primele zece luni, producția totală de automobile din România a fost de 356.491 de unități, în scădere cu 12.6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Via | ACAROM

Comentarii (4)

  • Danuț Alin Niță
    Calitatea produselor se vede in vânzari :))))
    4 12
  • @Danut, tu cred ca ai o fixatie cu dacia, am inteles, nu-ti place. Si da stiu (tin minte de la celelalte articole) ai statistica aia de la TUV pe care o citezi ca pe biblie.
    Te-ai gandit totusi ca poate lucrurile nu sunt asa cum par?
    De exemplu in cazul asta, Ford are crestere a productiei pentru ca are modelul puma proaspat lansat pe val. Pe de alta parte Dacia tocmai a lansat noile modele (logan si sandero + stepway) si urmeaza sa modifice modelele pe care le produce la Mioveni, deci o scadere a productiei este normala. Stirea de fapt nu mi se pare ca spune nimic nou/relevant.
    Daca stai sa analizezi unpic, si statistica TUV poate intelegi si acolo niste detalii, dar daca te multumesti sa citesti doar titlurile....
    8 2
  • @Danut

    Exact, de aia Lamborghini vinde sub 10 mii de masini pe an. Sa ia lectii de la Ford. :))

    In primul rand articolul e despre productie, nu despre vanzari. Despre motivele fluctuatiei productiei a scris Green_Alex mai sus.

    In al doilea rand, tot Dacia a produs mai multe masini, chiar daca le-a scazut productia. Deci comentariul tau nu prea are sens.

    PS. Nu sunt fan Dacia, stiu ca e o masina de buget, dar pentru ce ofera, are un pret corect. Ford doar e considerabil mai scump pentru foarte putin in plus. Niciun om care stie cat de cat despre masini nu si-ar lua Ford nou cand exista atatea alte masini care fac la aceiasi bani totul mult mai bine. La aceiasi bani cu Dacia, mai greu sa gasesti.
    5 3
  • psihiatrul
    Chiar mă miram de ce nu apare Liță. Cam târziu, cam târziu...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru