Uzinele Dacia și Ford din România se opresc din nou. Grupul Renault estimează pierderi semnificative

de Alexandru Monenciu
Marti, 02.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzinele de automobile din România, adică cele deținute de Ford la Craiova și Dacia la Mioveni, se opresc simultan în zilele următoare. Grupul Renault estimează pierderi de 100.000 de mașini la nivel global.

În 2020, oamenii au stat mai mult în case, din cauza pandemiei de coronavirus, iar cumpărăturile online au explodat.

Printre altele, consumatorii au achiziționat laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice. Acest lucru a dus la un deficit de semiconductori care a afectat inclusiv industria auto.

Criza ar putea continua timp de mai multe luni și tocmai din această cauză mai mulți producători de automobile sunt nevoiți să își oprească producția.

Printre aceștia se numără Dacia sau Ford, care au anunțat că suspendă din nou producția la uzinele de la Mioveni, respectiv Craiova, pentru mai multe zile. Dacia s-a mai aflat în această situație și la începutul lunii februarie, atunci când și-a întrerupt activitatea, pentru prima dată de la izbucnirea crizei de semiconductori.

"În România, la Mioveni, în luna martie, activitatea de la Uzina Vehicule va fi înreruptă în zilele de 5 și 8 martie, iar la Uzina Mecanică și Șasiuri, parțial, în aceleași zile," au declarat reprezentanții Direcției de Comunicare Dacia.

Grupul Renault crede că această criză va mai persista cel puțin până la jumătatea anului și estimează pierderi de circa 100.000 de automobile la nivel global.

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • Octavian
    Oare criza semiconductorilor afecteaza si producatorii chinezi? Hmm... nu cumva e o "criza" indusa?
    Poate lumea occidentala se va trezi si isi va da seama de pericolul "Made in China".
    21 1
  • Reno Vegane
    Parca cineva trage sforile si vrea din tot adinsul sa puna pe butuci industria.Dupa plandemie si bagarea oamenilor cu forta in case,acum cica nu se mai gasesc cipuri si mai nou semiconductori,pai semiconductari se faceau si se fac in draci si la noi in Romania la Microelectronica. Pentru cei care se inchina la icoana covid in fiecare zi,cum e,ati salvat lumea stand in case? Altii au salvat-o din transee, bă fetitelor.
    18 11
  • @Reno Vegane
    Printeso, tu in fara de ciocan nu stii altceva sa tii in mana.
    3 15
  • @12:54
    Foarte inteligent raspunsul tau,bravo!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru