Producția auto națională în primele luni din 2023: creștere de 10.14%

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzinele auto din România, cea de la Mioveni și cea din Craiova, au produs cu 10.14% mai multe mașini în primele luni din 2023, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, se arată în raportul ACAROM.

Potrivit datelor furnizate de către Asociația Constructorilor Români de Automobile (ACAROM), uzinele auto de la noi din țară au produs, în intervalul ianuarie - februarie 2023 un total de 87.328 de mașini. Cu 10.14% mai multe decât în aceeași perioadă din 2022.

Producția auto națională a fost pe plus în ambele luni, mai arată aceleași date.

În primele luni din 2023, uzina Dacia de la Mioveni a asamblat 57.676 de unități. În același timp, Ford Otosan a produs la Craiova un total de 29.652 de mașini.

Dacă ar fi să facem o comparație cu primele luni ale anului 2022, în acel interval, Dacia a produs 40.694 de mașini, iar Ford 38.588 de unități.

via Economica

Comentarii (10)

  • Abia aşteptăm şi modelele FULL electrice !

    Uitaţi range maşini în România :

    https://youtu.be/07jh9a64eio

    Concluzia: la viteza medie de 95 km/h (de drum naţional sau european) range este PESTE 350 KM iarna
    iar la viteza medie de 135 km/h (de autostradă) range este DE PESTE 245 KM

    Cu alte cuvinte, oricare te duce Bucureşti - Constanţa, sau B - Galați, sau B - Braşov, sau B - Piteşti, sau B - Craiova
    (şi jumătate din ele chiar şi B - Sibiu)
    3 30
  • Cu alte cuvinte, oricare dintre acestea, te duce Bucureşti - Constanţa, sau B - Galați, sau B - Braşov, sau B - Piteşti, sau B - Craiova
    (şi jumătate din ele chiar şi B - Sibiu) la viteză de autostradă !!
    2 28
  • Cu aceleași cuvinte, ești samsar.

    La termică am autonomie de oraș de 500 km, extraurban, 700 km.

    O electrică de 300 km poate fi condusă în siguranță maxim 200 km după care îți faci planuri, programare, buget pentru prânz și cină, cazare și, eventual, apelezi la platformă.
    22 4
  • Seriff
    Eu am autonomie la termica e 800 km in oras si 1200 km in afara, timp de alimentare 2 minute, Mike, adica Edikk, lasa-ne cu vrajelile astea obosite ca nu merge nimeni cu 95 la ora pe autostrada, tu chiar crezi ca mai pune cineva botul la vrajeala electrica? Abia se vand, tot termicele sunt baza.
    21 3
  • @Michi, Sheriff şi alţi soferi de TIR...

    dacă vă place să jucaţi sârba în 3 pedale şi să șarjați cu mâna dreaptă la schimbător acolo.... într-un zgomot infernal al unui motor termic care rage... cu un fumălău care îl inhalează toată lumea, cu gaze cu efect de seră aruncate pentru totdeauna în atmosferă.... consumând petrol care este importat 80% de plătim miliarde de lei anual înafara României...

    Alţii preferă să meargă în linişte, fără poluare, cu energie produsă numai în România... şi ... ori beau o cafeluță ţinând degetul mic de la mâna dreaptă sus.... ori ţinând mâna pe picior la parteneră... chiar şi în trafic bară la bară... şi pe autostradă... oriunde...
    2 23
  • Și ne întoarcem la subiectul de bază, nesimțirea voastră fără margini.

    Ce treabă ai tu cu ce le place altora?

    Cafeluța se bea după micul dejun, eventual după prânz. Excesul de cafeluțe favorizează obezitatea. Obezitatea este unitatea de măsură a nesimțirii.:)

    Șoferii trebuie să controleze mașina și să fie implicați în conducerea mașinii, altfel este vorba despre nesimțire, cauza principală a producerii accidentelor.
    17 2
  • meai michi mouse,

    1) când ne poluezi pe toţi şi distrugi atmosfera şi planeta, nu mai e doar treaba ta

    2) eşti ipocrit !! Big time !
    Eu mi-am zis o părere şi TU te-ai luat de ce am comentat şi de ce îmi place... şi de aici şi replica.

    Ia vezi unde sunt dinozaurii auto cu dinozauri şoferi faţă de ...

    https://youtu.be/tpTGy2SKURM

    Binenţeles că nu o să fii în stare să o vezi complet, 100% şi binenţeles că nu o să înţelegi prea multe nici din puţinul care o să îl vezi.
    2 18
  • @gunoi electric
    1. Există reglementări în vigoare, plătesc taxe, am itp, poți se rumegi rahat până crapi, tot o jigodie nesimțită rămâi.

    2. Ipocrit aș fi dacă te-aș urî că ai trotinetă. Mă doare în fața gării. Poți să ai ce vrei tu, dacă n-ai furat-o.
    Prostia ține tot de nesimțire, nu eu sunt ipocrit, ci tu. Moare jegul nesimțit din tine că nu sunt prost să-mi cumpăr electrică.
    13 4
  • Cam naşpa când te minţi pe tine însuţi încontinuu.
    Nici tu nu crezi minciunile care ți le spui.
    2 13
  • Seriff
    @mike, ok, facem ca tine, urmatoarea masina o sa fie automata, dar tot diesel, sa pot sa beau cafelutsa in timp ce dau talpa doar sa te afum pe tine, sper sa poluez cat mai mult, poate asa scapam de toti hipsterii eco-spalati pe creier.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru