Înmatriculările Dacia, în declin puternic în luna ianuarie: scăderi de 50% în Marea Britanie și de 27% în Italia

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Miercuri, 05.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările Dacia au scăzut cu 27% în Italia și cu 50% în Marea Britanie în luna ianuarie, după declinul de 37% înregistrat în Franța, pe fondul unui debut de an dificil pentru întreaga industrie auto europeană.

Industria auto europeană a început în această săptămână să anunțe rezultatele pentru prima lună a anului, iar perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare.

După scăderile puternice înregistrate în Franța, alte două piețe majore din Europa, Italia și Marea Britanie, au raportat la rândul lor scăderi importante de înmatriculări.

În Italia au fost înmatriculate în luna ianuarie 155.528 de mașini, în scădere cu 5.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia a înregistrat însă rezultate sub media pieței, în contextul în care producătorul român a înmatriculat 5.649 de mașini, în scădere puternică cu 27% comparativ cu ianuarie 2019.

O tendință similară se remarcă și pe piața din Marea Britanie, care a scăzut cu 7.29%, la 149.279 de unități.

În Regatul Unit, Dacia a raportat doar 1.222 de unități înmatriculate, în scădere cu peste 50% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Vă reamintim că în Franța înmatriculările celor de la Dacia au scăzut cu 37%, în condițiile în care piața din Hexagon a înregistrat un declin de 13%.

Interesant este că, la fel ca în Franța, și Marea Britanie și Italia au raportat creșteri semnificative ale înmatriculărilor de mașini electrice.

De exemplu, britanicii au înmatriculat 4.054 de mașini electrice, de trei ori mai multe decât în ianuarie 2019, în timp ce italienii au profitat de noul bonus guvernamental de 6.000 de euro pentru a înmatricula 1.943 de mașini electrice, de aproape 7 ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Via Automotive News, SMMT

Comentarii (7)

  • Daca o mai lungesc mult cu actuala gama, exceptand Duster, intr-un an se duce in cap Dacia, actualele Logan si Sandero sunt din 2012 pe piata, sau cred ca sunt un fel de Fiat 500 ?
    17 5
  • Pe bune?!?!!? Adica Dacia ofera in Vest preturi mai mici decat in Romania si totusi, astia nu le mai cumparaaaa? Uau! Poate se uita si ei la Mazda care a crescut cu 14% . Poate pt ca nu au motoare de drujba....Si fac schimbul de generatii la 5-6 ani maxim. Dacia Logan e din 2012. O sa mai lungeasca obiala punand motorul de 1L turbo pe Logan si vor bate toba ca au revolutionat industria. Dar e cam tarziu...lumea s-a saturat de 0.9 si vibratiile lui de Trabant, la relanti..
    6 5
  • Edikkk
    Dacia este o gamă eco buy


    Cei care o cumpără nu îi interesează ce zice maşina, statut, frumuseţe, noutate, modă ci să îi ducă fiabil din punctul A în punctul B

    De aceea Dacia creşte foarte mult dar şi scade foarte mult, pentru că orice val economic afectează în primul rând săracii sau cumpătaţii care cumpără Smart buy.
    8 9
  • Anonim
    Dacia trebuie sa aduca modele noi pe piata au stors destul din modelelele actuale doar mici cosmetizari si in rest nimica .
    10 1
  • @dan

    Din ce am putut observa, la Dacia modelele Logan le țin cam 8 ani per generație.

    Prima generație - 2004 - 2012
    A doua - 2012 - 2020 (se cam știe că vor fi prezentate anul ăsta).
    Duster I - 2010 - 2017 (ăsta 7 ani, nu 8 că vinde mai bine probabil).
    Lodgy - 2012 - prezent (cel mai probabil schimbat anul ăsta).

    Dacia nu face teasere - de multe ori te trezești cu noul model în fața ochilor.

    Abia au apărut niște poze camuflate cu noul Sandero.
    8 0
  • @Edikkk

    "Cei care o cumpără nu îi interesează ce zice maşina, statut, frumuseţe, noutate, modă ci să îi ducă fiabil din punctul A în punctul B"

    Fiabil de la puncul A la punctul B? N-ai idee cat de proaste sunt daciile. Se strica masina pe drum si te chinui sa o impingi la cat de proaste sunt. Nu sunt de loc fiabile ci sunt cele mai proaste masini ever ! Si nici eco nu sunt. Masinile dacia polueaza foarte mult ! De fiecare data cand vad un logan care porneste, masina aceea scoate un nor de poluare foarte gros ! Iar tu care injuri motoarele VW care de fapt sunt cele mai bune si cele mai ecologice nu injuri porcariile de dacii foarte poluatoare ? Dacia este cea mai proasta si poluatoare masina. Nu sunt eco, nici fiabile, nici sigure, nici frumoase, nici tehnologizate si sunt foarte proaste.
    1 10
  • Tembelus Rex
    @Skoda ai probleme la memeaca ba baiatule....nu ca ai fi singurul....dar na ai facut niste obsesii de aiurea
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru