Rossi va concura intr-o etapa de WRC in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.10.2009
Cvintuplul campion mondial de MotoGP Valentino Rossi va concura in Raliul Mexicului din cadrul sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Valentino Rossi isi va face o revenire spectaculoasa in Campionatul Mondial de Raliuri, dupa ce italianul a anuntat ca va pilota o masina Ford Focus in Raliului Mexicului, ce va avea loc in luna martie a anului viitor.

Decizia surprinzatoare a lui Rossi vine in contextul in care regulamentul tehnic si sportiv din WRC se va schimba radical incepand din 2011. "Este ultima mea sansa de a concura in WRC inainte de introducerea noilor reguli din 2011. Nu pot lasa aceasta oportunitate sa imi scape", a declarat el in cadrul unui editorial pentru publicatia italiana Gzzetta dello Sport.

Rossi nu este la prima aventura in WRC, acesta concurand in 2002 in Raliul Marii Britanii si in 2006 in Raliul Noii Zeelande. In cadrul ambelor evenimente, Rossi a concurat la volanul unor masini Subaru, insa de data aceasta a ales sa piloteze pentru Ford. Pe langa MotoGP si WRC, Rossi a mai cocheat o perioada si cu lumea Formulei 1, efectuand un test pentru Ferrari in luna noiembrie a anului trecut.

Italianul are sansa de a castiga in acest weekend cel de-al saselea titlu in MotoGP si cel de-al noualea in motociclism, in cadrul Marelui Premiu al Malaeziei.

Via | Reuters

Taguri: MotoGP, Rossi, WRC

Comentarii (1)

  • ?
    Ce reguli noi in wrc din 2011? :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru