S-a deschis pasajul de la Drajna. Vom ieși mai rapid spre litoral

de Alexandru Monenciu
Marti, 30.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat deschiderea circulației rutiere pe pasajul de la Drajna. Acesta a fost finalizat cu 2 luni mai rapid decât termenul inițial.

Sezonul estival stă să înceapă, iar toate drumurile care duc spre litoral se vor aglomera peste măsură. Pentru a mai îmbunătăți lucrurile, autoritățile anunță acum deschiderea circulației rutiere pe pasajul de la Drajna.

Cu o lungime de 2.7 kilometri, acest pasaj trece peste DN3A și magistrala feroviară CF800. Scopul său este să elimine blocajele rutiere care se formau la trecerea la nivel cu calea ferată spre și dinspre Autostrada A2.

"Deschidem pasajul Drajna, mâine (n.r azi), începând cu ora 10:00! Lucrările pe cei 2.7 kilometri ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puțin decât era prevăzut în contract," a declarat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Contractul în valoare de 98.1 milioane de lei a fost semnat în urmă cu mai bine de doi ani. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 15 martie 2021, iar constructorul a avut la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 16 luni pentru execuție.

Construcția pasajului de la Drajna a fost finanțat din bani europeni.

via HotNews

Comentarii (3)

  • "S-a deschis pasajul de la Drajna. Vom ieși mai rapid spre litoral"

    S-a mutat automarket la Slobozia și nu știm noi?
    5 0
  • Bine ca nu au facut acel absurd sens giratoriu suspendat așa cum au făcut pe dn4 … acolo dacă circuli cu un sedan nu ai cum sa te asiguri pt a acorda prioritate
    0 0
  • Pasajul cu pricina n-are legatura cu 'litoralul'. Inlesneste legatura dintre zona Galati-Braila- Slobozia cu Bucurestiul si -prin Bucuresti- cu Vestul si Nord-Vestul tarii. De asemenea e parte din axa locala de transport Galati - Slobozia - Calarasi. Odata ce se deschide podul peste Dunare de la Braila, galatenii, brailenii, moldovenii, ucrainenii vor trece pe acolo spre Constanta si spre 'litoral'.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru