S-a găsit soluția pentru cei care nu văd motocicliștii în trafic: mașinile autonome vor salva viața celor pe două roți

de Bogdan Mirică
Marti, 18.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul ne va aduce mașini autonome, iar mașinile autonome ne vor aduce mai puține decese pe șosele. Implicit în rândul motocicliștilor.

Pe lângă beneficiile evidente legate de confortul pasagerilor și de siguranța acestora, mașinile autonome ar putea salva mult mai multe vieți. În special pe cele ale motocicliștilor. Nu puține au fost situațiile, chiar și la noi în România, când accidente grave de circulație au implicat motociclete și au fost cauzate de șoferi neatenți.

Karl Viktor Schaller, șeful departamentului de dezvoltare BMW Motorrad, susține că motocicliștii vor fi mult mai în siguranță printre mașini autonome. În teorie, mașinile autonome nu vor face greșeli în trafic și nu vor fi luate prin surprindere de un motociclist doar pentru că nu i-au putut aproxima viteza sau pentru că nu l-au văzut în oglinzile laterale.

Mai mult, odată cu avansul tehnologiei, motocicletele vor putea comunica în trafic și cu mașinile autonome, semnalându-le prezența lor.

”Mașinile autonome ar urma să îmbunătățească radical siguranța motocicliștilor. Și ar putea să extindă folosirea unui astfel de miloc de transport.

Mai mult, tehnologiile existente ar putea crea un scut invizibil în jurul motocicletei, capabil să-l protejeze pe cel din șa”, a declarat același Schaller.

Urmareste Automarket
Introducerea unui asemenea sistem ar putea să facă din motociclete o tentație irezistibilă și pentru publicul tânăr, care acum se teme de pericolele rulării pe două roți.

Potrivit Automotivenews, tehnologiile de siguranță își vor face rapid loc și pe motoiclete.

Lucrând în paralel cu navigația, motocicletele ar urma să adapteze singure viteza ideală pentru abordarea unui viraj mai dificil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru