S-a întors roata: chinezii amenință Mercedes cu marca înregistrată în cazul sub-brandului electric EQ

de Mircea Meşter
Luni, 27.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sub-brandul EQ, pe care Mercedes îl va lansa pe piață oficial în 2019 pentru a denumi o gamă de modele electrice, este o denumire deja utilizată în China de constructorul local Chery.

Suntem obișnuiți cu mașini chinezești al căror design este copiat fără rezerve de la modele de succes europene sau americane, deci privim în general înspre industria auto chineză cu circumspecție. Și totuși, există cazuri în care chinezii arată cu degetul spre europenii care nu și-au făcut temele.

Compania auto chineză Chery îi amenință pe cei de la Mercedes cu procese în cazul în care germanii vor lansa în China sub-brandul EQ, pe care compania din Stuttgart l-a anunțat cu fast în toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Paris. Marca EQ ar urma să fie utilizată de Mercedes pentru o gamă completă de modele electrice, primul dintre acestea fiind un SUV inspirat din conceptul Generation EQ, pe care brandul german l-a dezvăluit în cadrul aceluiași eveniment.

Motivul amenințărilor Chery: compania chineză deține deja un model electric de oraș care se numește exact EQ. Acesta a fost lansat oficial în China în 2014, deci cu doi ani înainte ca Mercedes să scoată la lumină cu fast primul concept al noii sale game.

"Dacă brandul EQ se va lansa în China, acesta va intra în conflict cu drepturile pe care le deținem asupra utilizării acestei mărci", a declarat un purtător de cuvânt al Chery citat de Reuters.

O eventuală blocare și modificare a numelui brandului Mercedes EQ în China ar fi o lovitură de imagine pentru marca germană în condițiile în care piața chineză adună în acest moment mai multe mașini electrice vândute anual decât restul lumii la un loc. "Am înaintat actele relevante către autoritățile din China, însă nu avem un răspuns până în acest moment", a declarat un oficial Mercedes pentru Reuters.

Conform planurilor Mercedes, primele modele de serie care se vor lansa în sub-brandul EQ vor apărea pe piață la finalul acestui deceniu, gama urmând să conțină până în 2025 nu mai puțin de 10 mașini diferite cu emisii zero. Investiția Mercedes-Benz în dezvoltarea sub-brandului EQ se cifrează la 10 miliarde de euro.

via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru