Sărbătoare la Skoda: în urmă cu 10 ani, cehii au lansat nivelul de echipare Monte Carlo

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urmă cu un deceniu, constructorul ceh de automobile a lansat nivelul de echipare Monte Carlo. Inițial, acesta a fost disponibil pe modelul Fabia, dar mai apoi a debutat și pe Citigo, Yeti, Rapid Spaceback, Scala și Kamiq.

La începutul anilor '30, Skoda a lansat modelul Popular. O mașină de familie care se întâmpla să fie chiar cel mai accesibil model din portofoliul companiei.

În 1936, Zdenek Pohl și Jaroslav Hausman au concurcat cu o Skoda Popular la Raliul Monte Carlo și au terminat pe primul loc în clasa de 1.500 cc. Pentru a celebra această performanță, constructorul din Mlada Boleslav a lansat versiunea Popular Monte Carlo. A fost pentru prima dată când numele orașului de pe Coasta de Azur era alăturat unui model Skoda.

Trei exemplare Popular Monte Carlo pot fi admirate și în prezent la muzeul Skoda.

Numele Monte Carlo s-a întors în gama Skoda în urmă cu 10 ani, de această dată ca nivel de echipare sportiv pentru Fabia. În primul rând, ca un omagiu adus modelului Popular Monte Carlo și în al doilea rând pentru a celebra victoriile Skoda la Raliul Monte Carlo (1977 cu Skoda 130 RS și 2017 cu Fabia R5).

La începutul acestui an, Skoda și-a mai trecut în palmares o victorie la Monte Carlo, în categoria WRC2, cu Fabia Rally2 evo.

Revenind, însă, la nivelul de echipare Monte Carlo, după Fabia acesta a mai fost folosit la modele ca Citigo, Yeti, Rapid Spaceback, Scala și Kamiq.

Cea de-a patra generație Fabia, care debutează în luna mai, va primi de asemenea un nivel de echipare Monte Carlo.

via Skoda

Comentarii (2)

  • mai importante sunt stirile despre electrice...
    1 11
  • ovidiu_consta
    Mai importante decat aceste aniversari penibile Skoda?!
    100000 de Octavii!
    10 ani de la lansarea unei... echipari!
    5 ani de la introducerea unui model de jante!
    :-)
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru