Scandal de corupție la Mercedes-Benz: doi angajați ai unei uzine din Germania, acuzați că au luat mită de milioane de euro

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz se află într-un scandal amplu de corupție după ce doi angajați ai unei uzine din Germania au fost acuzați de luare de mită în valoare de milioane de euro. Autoritățile au făcut cercetări în acest sens la uzina mărcii din Sindelfingen.

Constructorul german se confruntă, în acest moment, cu un scandal de corupție care ar putea avea mari consecințe. Potrivit publicației germane Bild, doi angajați ai uzinei Mercedes-Benz din Sindelfingen, Germania, au fost acuzați de luare de mită. Deocamdată, nu se cunoaște suma șpăgilor luate de cei doi angajați, însă este vorba aici de câteva milioane de euro.

În acest context, Mercedes-Benz a depus plângere împotriva celor doi angajați, iar uzina din Sindelfingen a fost cercetată de către LKA, poliția criminală federală a Germaniei. Anchetatorii au confiscat de acolo un telefon mobil și calculator. Mai mult, LKA a cercetat și domiciliul unuia dintre angajații acuzați.

Potrivit informațiilor, se pare că totul a pornit la departamentul de achiziții al uzinei, iar metodele prin care cei doi angajați luau mită au fost considerate destul de complexe pentru a necesita o intervenție din partea celor mai buni experți din țară pentru o astfel de infracțiune.

Până acum, nu există mai multe informații despre acest caz. Chiar și așa, Mercedes-Benz se confruntă cu unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din istoria mărcii.

La uzina din Sindelfingen sunt produse modelele de lux ale constructorului german, precum Clasa S și modelul electric EQS. Recent, Mercedes-Benz a sărbătorit 22 de milioane de mașini produse la această uzină de la înființarea sa în 1915.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Banditos
    ....primeau mita sa bage la comezile speciale "pele de aia buna, cum era pe vremuri; nu ca acuma"
    7 5
  • oricine
    Vedeți nemții ce corecți sunt ? Când se fură între ei vine poliția federală, dar când ei au furat pe restul lumii cu softuri diesel trucate Angela Șmerkel (baba etalon de neînlocuit) i-a felicitat și nu au umplut pușcăriile cu herri direktori. De reținut că nu au furat ca ghiolbanii ci printr-un mecanism complex pentru care e nevoie de un specialist din Star Trek care să-i lămurească cum au făcut (deh asta înseamnă civilizație).
    10 6
  • Flu flu
    De unde rezultă că bonusurile alea de final de an sunt frecție.
    Bă Mercedes, mărește-le că mâine va vând angajații cu totul!
    6 4
  • Ne dam cu pararea ca la asta ne pricepem… doar cu furnizorii se pot face asemenea “tipuri” de înțelegeri. Adică furnizorii au “primit” sume necuvenite din care au dat partea celor care au confirmat costurile respective. Sunt multe aspecte financiare care au ieșit din normalitate in ultimii 2 ani iar unii au crezut că pot profita, altfel spus OPEN BAR (se pare ca cei in cauza nu au reușit pana la capăt). Cu siguranța nu sunt singurii “inspirați”.
    3 1
  • Cum mai poți numi Mercedes un Mercedes cu motor Renault ???
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru