Mercedes-Benz: 22 de milioane de mașini produse la uzina din Sindelfingen

de Tiberiu Safta
Joi, 09.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz sărbătorește producția a 22 de milioane de automobile la uzina sa din Sindelfingen, Germania. La această uzină sunt construite modelele de lux ale mărcii germane, o tradiție care datează de mai bine de un secol.

Constructorul german marchează un moment special pentru una din cele mai importante uzine ale sale. Mai exact, fabrica Mercedes-Benz din orașul Sindelfingen, aflată în sudul Germaniei, tocmai a depășit borna de 22 de milioane de vehicule produse. La această uzină sunt produse toate modelele de lux ale mărcii, precum Clasa S, EQS, Clasa S Maybach, Clasa E, GLC, CLS, AMG GT cu 4 uși și Clasa S Guard.

Exemplarul care poartă acest număr special este un EQS 580 4Matic, modelul de lux electric al germanilor, vopsit într-o nuanță de roșu, proaspăt ieșit de pe porțile Uzinei 56. Această versiune vine echipată cu două motoare electrice capabile să livreze 523 de cai putere și un cuplu de 855 Nm. Bateria de 120 kWh îi oferă lui EQS 580 4Matic o autonomie de 676 de kilometri în regim WLTP.

Cât despre uzina din Sindelfingen, aceasta și-a început activitatea în 1915, chiar în timpul Primului Război Mondial. Inițial, fabrica a fost construită pentru producția de avioane, înainte ca aceasta să treacă la producția de automobile în 1919, după război.

Primul model construit la această uzină a fost Mercedes Knight 16/45.

În anii '20 și '30, uzina a fost adaptată pentru producția în masă, iar din anul 1946 au fost produse toate modelele de lux ale constructorului german. Un prim record semnificativ a fost atins în 1966, atunci când uzina a reușit să construiască de două ori mai multe automobile într-un singur an față de întreaga perioadă cuprinsă între 1946 și 1952. Bineînțeles, primii ani au fost mai dificili din cauza efectelor de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tot aici au fost efectuate și primele teste de siguranță începând din 1959, alături de primele dezvoltări ale unor sisteme de siguranță esențiale, precum airbag-urile.

Începând din 2025, Mercedes-Benz va lansa primele sale modele bazate pe noua platformă dedicată AMG.EA. Toate aceste modele vor fi produse la uzina din Sindelfingen.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • 22 de miloane maşini poluante.

    Înmulţim cu minim 300.000 km fiecare, avem 6600 trilioane de km parcurşi cu poluare arzând combustibil în atmosferă.

    Nimic de laudă.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru