Scaunele de pe Audi A4 vor fi produse la Râmnicu Vâlcea la o nouă fabrică Faurecia cu 600 de locuri de muncă

de Daniel Popescu
Sambata, 19.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul francez de echipamente Faurecia va produce scaune auto pentru noul Audi A4 la o nouă fabrică pe care o va deschide în Râmnicu Vâlcea, acolo unde va angaja 600 de persoane.

Esential 600 de persoane va angaja Faurecia la Ramnicu Valcea
Producătorul francez de echipamente Faurecia, prezent pe piaţa din România din 2003, a obţinut un contract pentru realizarea tapiţeriei textile şi din piele pentru scaunele auto de pe noul model Audi A4, iar compania şi-a stabilit şi planul de producţie.

Astfel, scaunele auto vor fi realizate la unitatea de producţie din Tălmaciu, dar şi în cadrul unei noi fabrici care va fi inaugurată în localitatea Râmnicu Vâlcea. Aceasta va beneficia de o investiţie de 12 milioane de euro care va genera aproximativ 600 de locuri de muncă. Posturile disponibile în cadrul noii fabrici sunt cele de operatori maşini de cusut şi pentru tăiere, operatori de producţie, specialişti în controlul calităţii şi ingineri de producţie.

Iniţial, fabrica va avea o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, însă va ajunge la 22.000 de metri pătraţi până în 2019.

În prezent, Faurecia are 700 de angajaţi, însă pe parcursul următorilor ani va ajunge la 1.600.

Pe lângă unităţile dedicate scaunelor auto de la Tălmaciu şi Râmnicu Vâlcea, Faurecia produce în România şi tehnologii de controil pentru emisii la Craiova şi sisteme de interior la Piteşti.

Faurecia este al patrulea producător european de echipamente auto şi al şaptelea la nivel mondial.

Via Faurecia

Comentarii (8)

  • Ma bucur sa aud asta. Si asa orasul meu duce lipsa de locuri de munca. O veste buna !
    22 1
  • f frumos ca se deschid si la noi fabrici. acuma trebuie sa faca si autostrada aia blestemata.
    16 0
  • o sa-i muncesca ca pe niste sclavi. asa se intampla in braila la celebra fabrica yazaki. la scurt timp dupa deschidere, au apărut conflicte de munca intre salariati si conducere.
    11 3
  • Rromania tara sclavilor si a prostilor care accepta mizeria si nesimtirea sefilor romani desigur care au buzunarele groase iar muncitorilor le da minim pe economie!! Asa se intampla in toate multinationalele astea..sefii romani isi bat joc de muncitori! Dar cum e vorba aia.. tot romanul te ute!!!!
    12 2
  • Sa inteleg din comentarii ca jmekerii de carderi din Valcea nu prea au pus osu' la ridicarea economiei valcene ? ;)
    6 1
  • unu1
    Asta se cam intampla la 98% din firmele si companiile private din pacate !
    Trebuie sa lucrezi la stat sa scapi de sclavie !
    7 4
  • qwerty
    Bah, da voi sunteti culmea ! Cand nu sunt locuri de munca va plangeti; cand se fac fabrici va plangeti ca sunteti munciti ! Voi pana la urma ce vreti ? sa aveti salariu si sa nu munciti ? Faceti-va voi firme si deveniti voi sefi ! la pariu ca nici asta nu va convine!

    Nimeni nu te obliga sa lucrezi undeva, daca nu-ti convine pleci in alta parte, simplu.
    La stat e sclavia mult mai mare. In primul rand ca sa promovezi la stat trebuie sa pupi in cur, la privat ca sa promovezi trebuie sa fii valoros prin munca (in general ca si aici sunt exceptii)
    3 0
  • @qwerty
    La treaba cu pupatul poate...dar sclavie te asigur ca nu e. Acolo poti sa tragi mata de coada toata ziua. Nu se simte ca nu muncesti si iti iei banii degeaba :))
    In privat trag de tine ca birjarii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru