Schimbare de filozofie: Audi renunță la designul repetitiv și anunță că va crea mașini “diferite”

de Petre Barac
Miercuri, 03.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susține că va renunța treptat la actuala filozofie de design și va începe să deseneze mașini “diferite”, care să aibă o personalitate proprie.

În ultimii ani, Audi ne-a obișnuit cu modele foarte asemănătoare, dacă nu chiar identice, din punctul de vedere al designului. Însă, situația urmează să se schimbe, întrucât constructorul vrea să pornească pe un nou drum la capitolul design exterior.

“Acest design repetitiv a fost folosit pentru ca Audi să fie mai ușor de recunoscut în piețe noi și emergente precum China. Acum suntem bine cunoscuți în China, așa că putem să începem să schimbăm filozofia de design și să oferim fiecărui model o personalitate proprie”, a declarat șeful Audi, Rupert Stadler.

Ideea a fost îmbrățișată și de designerii companiei, care acum vor să proiecteze mașini “mult mai atractive”, având o libertate mai mare în procesul de creație.

“Acum este momentul pentru o diferențiere. Din moment ce mașinile noastre sunt în producție pentru cel puțin 6 ani, fiecare model din ziua de astăzi trebuie să aibă un design atractiv pentru cât mai mult timp”, a explicat Marc Lichte, directorul de design de la Audi.

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • Am eu deja vu sau a mai facut audi o declaratie de genul asta acum vreo 4-5 ani ? Si nu s-a schimbat nimic :))
    31 7
  • Ce vrajeala, auzi...au facut masinile cu acelasi design pentru a fi mai usor recognoscibile de chinezi, nu pentru a reduce costurile de productie. Mai bine ar mai lucra la fiabiliate si ei, alaturi de Bmw si Mercedes ca sunt de rasul curcilor, pana si Dacia este peste ei.
    26 8
  • Chiar vreau s-o vad si p'asta. Dupa parerea mea chiar daca o sa incerce, o sa renunte la ideea asta rapid. E o miscare muuuuuuuult prea riscanta zic eu. Designul e cel mai important criteriu de cumparare in cele din urma, si cred ca pana si tolomacii de germani stiu vorba aia americana: never change the winning formula! :)

    @Haudi: acri strugurii? :D
    10 14
  • Deloc. Doar ca nu cumpar masini cu acelasi design de 15 ani.
    12 3
  • someone
    dar ei fac masini diferite...a4 e diferit de a6 si a8 samd....pacat ca designul e aproape la fel
    10 2
  • Pai in ultimul timp Audi a inceput sa renunte la design asemanator... Si asta s-a intamplat prin conceptul prologue...
    Noul Audi A5 si A7 au inceput a iasa din tiparul ala obisnuit al designului...
    1 0
  • Pai in ultimul timp Audi a inceput sa renunte la designul asemanator... Si asta s-a intamplat prin conceptul prologue...
    Noul Audi A5 si A7 au inceput sa iasa din tiparul ala obisnuit si asemanator al designului...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru