Schimbare de nume: viitorul Audi A4 ar putea deveni A5. Păstrează motoarele diesel

de Tiberiu Safta
Joi, 09.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații apărute în presă, viitoarea generație Audi A4 ar urma să sufere o schimbare de nume. Astfel, noul model, care va fi prezentat mai târziu în acest an, ar urma să fie rebotezat A5 și să înlocuiască actualul model care poartă acest nume.

Audi A4, modelul de clasă medie al constructorului din Ingolstadt, va primi o nouă generație în acest an. Alături de obișnuitele noutăți tehnice și estetice, se pare că viitoarea iterație a modelului de clasă medie va primi și un nume nou. Astfel, odată cu noua generație, Audi A4 devine A5, potrivit publicației britanice Auto Express.

La fel ca toate generațiile de până acum, noul model va fi oferit în variantele de caroserie sedan și Avant. Având în vedere schimbarea numelui, este probabil ca noul A5 să înlocuiască și actualul model care poartă acest nume. Deocamdată, Audi nu a publicat nicio imagine oficială cu noul model. Însă, cele mai noi fotografii spion relevă un design ușor revizuit, cu o grilă mai îngustă, faruri cu un design agresiv și stopuri care seamănă cu cele văzute la A3.

De asemenea, noul model va primi și o versiune de performanță S5 Avant, urmând ca eventualul RS5 să fie lansat undeva pe la mijlocul deceniului. Tot aici mai adăugăm și faptul că noul model va fi bazat pe o versiune actualizată a platformei MLB, o arhitectură prezentă la actuala generație.

În ceea ce privește motorizările, viitorul A5 va primi versiuni actualizate ale motoarelor pe benzină și diesel.

Vorbim aici de o evoluție a motorului pe benzină EA888 de 2.0 litri turbo, care aduce un turbocompresor nou pentru un răspuns mai rapid la accelerație, alături de un nou sistem de injecție.

De asemenea, motorul va fi oferit și cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Este probabil ca echipările de top să primească motorizări hibride cu încărcare la priză. Bineînțeles, noul model va fi oferit și cu cel puțin un motor diesel. Acesta ar urma să fie disponibil cu motorul de 2.0 litri de 204 cai putere văzut la modelul Q5.

La final, Audi ar avea de gând să lanseze și o versiune pur electrică a viitorului A5. În cazul acestuia, modelul cu zero emisii va fi botezat, cel mai probabil, A4 e-tron și va fi bazat pe o platformă diferită față de versiunea cu motoare termice.

Deocamdată, Audi nu a confirmat oficial schimbarea numelui pentru A4. Cert este că noua generație a modelului de clasă medie va fi lansată mai târziu în acest an.

via Auto Express

Comentarii (1)

  • Fake news
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru