Schimbări spectaculoase în Raliul Dakar după a treia zi

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.01.2012
Polonezul Krzysztof Holowczyc a devenit lider în Raliul Dakar la finalul unei zile în care Nasser Al-Attiyah a redus încă o dată diferenţa care îl separă de prima poziţie.

După ce a doua zi din cadrul Raliului Dakar a fost dominată de piloţii de top, lucrurile s-au schimbat radical în cursul zilei de marţi.

Cea de-a treia probă specială, desfăşurată între localităţile argentiniene San Rafael şi San Juan, a fost adjudecată de Nani Roma, unul dintre piloţii echipei X-Raid care concurează cu Mini. Totuşi, poziţia de lider în clasamentul general i-a revenit polonezului Krzysztof Holowczyc (foto), care se bucură acum de un avans de aproape un minut în faţa lui Robby Gordon (Hummer), urmat la alte peste 40 de secunde de Giniel de Villiers, care concurează pentru Toyota.

Roma ocupă doar poziţia a patra la general, în faţa francezului Stephane Peterhansel, care a pierdut astfel prima poziţie deţinută la finalul zilei de luni.

Totuşi, cel mai câştigat pare să fie Nasser Al-Attiyah, care a redus diferenţa faţă de lider la numai 6 minute şi 34 de secunde, după ce în prima zi a pierdut aproape 10 minute din cauza unor defecţiuni tehnice la Hummer.

GYNES PROGRESEAZĂ LA CLASA MOTO

După ce în primele zile a terminat după locul 30, Mani Gynes a început să se adapteze la motocicleta KTM 450RR şi a terminat ziua a treia pe locul 21, urcând până pe locul 23 în clasamentul general. Între timp, coechipierul său de la Vectra Racing, Marcel Butuza, a ocupat locul 72 în clasamentul general şi a urcat până pe locul 79 la general.

Raliul Dakar 2012 - Rezumatul zilei a treia

Raliul Dakar 2012 - Clasament general după ziua 3:

 1.  Krzysztof Holowczyc      Mini         5h51m06s
 2. 
Robby Gordon Hummer + 54s 3. Giniel de Villiers Toyota + 1m40s 4. Nani Roma Mini + 1m50s 5. Stephane Peterhansel Mini + 2m41s 6. Nasser Al-Attiyah Hummer + 6m34s 7. Leonid Novitskiy Mini + 14m53s 8. Lucio Alvarez Toyota + 20m39s 9. Carlos Sousa Great Wall + 21m46s 10. Erik Wevers Mitsubishi + 26m06s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru