Schiță cu Nissan Z Proto: succesorul lui 370Z va fi prezentat în 15 septembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat o schiță cu partea din spate a noului Z Proto, succesorul sportivei Nissan 370Z, care va fi prezentat oficial în 15 septembrie.

Nissan a anunțat în această săptămână că succesorul sportivei 370Z va fi prezentat în 15 septembrie într-o versiune de pre-producție. Aceasta va avea numele oficial Nissan Z Proto, însă pentru moment nu este clar dacă versiunea de serie va utiliza numele consacrat al gamei.

La numai o zi distanță, Alfonso Albaisa, vice-președinte senior al departamentului de design al Nissan, a publicat pe contul său de pe rețeaua de socializare Instagram o schiță cu viitorul Z Proto.

Desenul demonstrează că Z Proto va împrumuta numeroase elemente de design de la predecesorii săi, inclusiv stopurile prizontale ale lui 300ZX. În schimb, pentru interior este de așteptat ca producătorul japonez să introducă o gamă variată de tehnologii moderne.

Presa internațională a obținut deja o serie de informații tehnice despre noul model. Cea mai importantă dintre acestea este că succesorul lui 370Z va utiliza un motor V6 de 3.0 litri care va genera 400 de cai putere, element care a generat speculații ca modelul va avea numele 400Z.

Anterior, sursele din presa auto susțineau că prezentarea oficială a modelului ar urma să aibă loc abia în 2022 și că vânzările ar urma să înceapă în 2023.

În condițiile în care Nissan va prezenta doar o versiune de pre-producție în luna septembrie, este posibil ca informațiile să fie reale și noul model să debuteze oficial mai târziu.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru