Se extinde reţeaua europeană de încărcare pentru maşini electrice: Tesla instalează staţii de încărcare pentru turişti în 13 ţări

de Daniel Popescu
Marti, 26.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a inaugurat 150 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în 13 ţări europene. Acestea fac parte dintr-o nouă reţea de staţii Destination Chargers, care se montează la hoteluri sau staţiuni de schi şi sunt adresate turiştilor.

Tesla continuă să-şi dezvolte în mod agresiv reţeaua de puncte de încărcare pentru maşinile sale electrice în Europa, iar acum a anunţat inaugurarea unui nou concept de staţii sub numele Destination Chargers.

Constructorul american îşi propune să vină în sprijinul turiştilor pentru ca aceştia să-şi poată încărca Tesla Model S sau Tesla Model X în locurile în care petrec cel mai mult timp pe perioada unei vacanţe: la hoteluri, restaurante, centre comerciale sau diverse staţiuni de schi. Prin urmare, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să ajungă neapărat într-un oraş major pentru a-şi încărca maşina.

Pentru început, Destination Chargers numără 150 de puncte de încărcare în 13 ţări europene, cele mai "norocoase" ca număr de staţii fiind Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania şi Norvegia, iar utilizarea acestora este complet gratuită.

Urmareste Automarket
Principala diferenţă dintre Destination Chargers şi Supercarger, reţeaua tradiţională a celor de la Tesla, este că bateriile se încarcă mai lent: potrivit oficialilor companiei, o staţie Destination Charger oferă o autonomie de circa 93 de kilometri pentru o oră de încărcare, în timp ce Supercharger oferă circa o autonomie 272 kilometri pentru acelaşi interval de încărcare. Tesla a ales această soluţie pentru că un charger Destination are costuri mai reduse de implementare.

Cele mai apropiate puncte de încărcare Destination Charger de România sunt amplasate în Viena (Austria) şi Zagreb (Croaţia), în timp ce cel mai apropiat Supercharger este la Sielnica (Slovacia).

În 2016, Tesla ar trebui să inaugureze 3 Superchargere şi în România, dintre care unul în Bucureşti.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-20959678-video-romania-negociaza-producator-masini-electrice-deschiderea-unei-uzine-ministrul-economiei-costin-borc-exista-discutii-nivel-incipient-mai-lipsea-intrebati-daca-companie-carei-nume-incepe-termina-.htm
    1 1
  • AndreiRN
    Cum o fi sa conduci masina si sa nu te coste nimica energia?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru