Se îngroaşă gluma: 80 de modele Volkswagen, Audi şi Bentley, suspendate de la vânzare în Coreea de Sud

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen, Audi şi Bentley nu mai au dreptul de a vinde 80 de modele pe piaţa din Coreea de Sud, întrucât au falsificat documentele legate de teste de emisii.

Volkswagen a reuşit să ajungă la un acord cu autorităţile din Statele Unite pentru a gestiona scandalul Dieselgate prin plata unor despăgubiri totale de circa 15 miliarde de dolari şi până în prezent a evitat probleme similare în Europa, însă în alte ţări lucrurile sunt semnificativ mai dificile.

Cel mai bun exemplu este Coreea de Sud, care a suspendat vânzările pentru 80 de modele Volkswagen, Audi şi Bentley din cauza faptului că grupul german a falsificat documentele oficiale cu privire la rezultatele testelor de emisii. În total, 209.000 de unităţi din cadrul grupului Volkswagen nu mai sunt certificate pentru a fi comercializate în Coreea de Sud, echivalentul a 68% din numărul total de maşini vândute de germani în această tară începând din 2007. În plus, grupul german a fost amendat cu echivalentul a circa 14.3 milioane de dolari.

Urmareste Automarket
Coreea de Sud reprezintă o piaţă relativ mică pentru Volkswagen, însă grupul a obţinut anul trecut venituri de aproape 2.3 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât în urmă cu cinci ani.
Volkswagen consideră că decizia este una exagerată şi a anunţat deja că ia în calcul varianta de a acţiona guvernul în judecată, în cazul în care "acest lucru va ajuta compania să-şi recâştige reputaţia şi să aducă beneficii pentru clienţi, dealeri şi alţi parteneri".

Potrivit legislaţiei locale, procedura de certificare a modelelor în cauza va dura cel puţin trei luni. Volkswagen anunţase încă din 25 iulie că suspendă vânzările de maşini în Coreea de Sud, anticipând practic decizia guvernului.

Via Reuters

Comentarii (14)

  • Coreea de Sud - o țară normală care ia măsuri normale.
    De-aia Asia crește din ce în ce mai mult în timp ce Uniunea Europeană seamănă din ce în ce mai mult cu Uniunea Sovietică.
    33 1
  • O măsură normala și corectă. Mai sunt și țări unde hoția și înșelătoria nu este tolerata
    28 1
  • In Coreea nu face legea Germania, in Europa da !
    In Europa Germania poate sa minta cat vrea, poate sa uite de datoriile externe care le are catre diferite tari (inclusiv Romania), pentru ca europenii sunt PROSTI si nu stiu sa isi ceara drepturile !!!
    Daca ar fi destepti le-ar da o lectie: sa nu le mai cumpere produsele mincinoase. Dar e greu cand majoritatea sunt limitati si nu stiu altceva.
    22 4
  • ti-as fi dat 100 de manute verzi dac-as fi putut.
    11 3
  • @Gigi

    Nu toate produsele nemtesti sunt mincinoase, sunt destul de multe produse corecte. Nu ma refer doar la auto.

    Insa, majoritar, da, produsele nemtesti sunt " mincinoase".

    Sunt de acord cu ce ai zis in mare masura.

    Ce nu-mi place mie: schimbul de tehnologie si colaborarea intre japonezi sa zicem,si nemti. Exemplu, Toyota-BMW.

    Trist, sper sa nu vad ceva de genu de la Honda, Mazda sau Subaru.

    Nu au astia de la Toyota destul cascaval sa-si dezvolte? Sunt dezamagit.
    10 3
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Nemțălăul nu suportă binemeritatele șuturi în dos... La câte nenorociri a adus lumii jermănika în ultimii 100 de ani asta-i cam ,,floare la ureche,,.
    8 7
  • @Paul
    Schimbul de tehnologie între Toyota și BMW este foarte avantajos pentru ambii producători, nu o fac de drag. Toyota nu mai investește în cercetare și dezvoltare pentru diesel, iar BMW beneficiază de tehnologia hibridă/ electrică cea mai avansată. În plus Toyota are în politică să dezvoltare parteneriate, vezi parteneriatul cu PSA pentru clasa mini.
    Mazda are o colaborare cu Toyota ( benzina - hibrid ) iar Subaru în foarte scurt timp va fi o ...Toyota cu altă siglă și doar motor propriu.
    8 1
  • @Coco
    Da, sunt de acord cu tine in mare parte.

    cu PSA sper sa nu fie un fiasco de masina, cu BMW cu tot cu diesel-ul lor nu zic ca este rau, motoarel-s bune ca performanta, am condus recent 316d 2015 si 320 diesel M packet tot 2015, au forta , tureaza nimic de zis. Numai sa nu ii lase o proasta amprenta de fiabilitate si costuri de service ce normal nu sunt caracteristice lui Toyota.

    Cu Mazda cu Skyactiv cred ca pot sa iasa chestii bune.

    Si totusi, ma deranjeaza acest parteneriat cu BMW.
    2 3
  • @Coco, Toyota colaboreaza cu PSA si pe partea de utilitare. Ceva mai timid, dar sunt bagati si pe-acolo.
    Car despe VW si Coreea de Sud, uneori ne socheaza normalitatea. Asta in sine e e un lucru socant.
    4 0
  • silimarina
    @vw s-a apucat de facut carnati (aka madalescu) dar Japonia ce a facut ma in ultimii 100 de ani?S-ati reamintesc de ororile Japoniei in al 2-lea Raboi Mondial asupra Chinei si altor insule din Asia?Sau de vanarea balenelor pana aproape de disparitie, si continuarea vanarii lor, chiar daca sunt protejate, ca vezi doamne nu pot trai fara carne de balena.Despre Fukushima ca au negat ca ar fi probleme de scurgere radioactiva in Pacific.Takata...
    3 6
  • silimarina
    @paul ai facut tu un stiudiu de piata si ti-a reiesit ca majoritatea produselor de origine germana sunt mincinoase?Urasc genul de persoana care arunca afirmatii fara nici o baza reala.
    2 6
  • silimarina
    @vw s-a apucat de facut carnati De unde ai tras tu concluzia ca as fi fan VAG?Eu ti-am raspuns la acuzatiile aduse tarii(nu ca nu ar fi adevarate).Doar ca tu te comporti de parca doar Germania a facut rau lumii si Japonia a adus doar prosperitate.Cand ai sa revii la realitate(mareste doza de medicamente, daca n-are efect tratamentul) atunci n-am sa mai comentez in mod negativ la comentariile tale
    2 3
  • apropo de calitatea germana recent la santierul unde lucrez (nu in Romania) au unceput testele la motoarele electrice, grosul e format din Siemens si Mitsubishi, in cantitati relativ egale, au fost respinse 22 siemens si 2 mitsubishi
    6 0
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_in_South_Korea
    Cititi bine ce scrie acolo. Cred ca veti putea vedea ce inseamna Asia.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru