Se poartă retro: Citroen prezintă noul concept Type Holidays, un camper modern inspirat din anii ’40

de Tiberiu Safta
Luni, 28.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit un nou concept în stil retro care aduce un omagiu clasicului model Type H din anii ’40. Noul concept se numește Type Holidays și este un campervan modern bazat pe modelul de serie SpaceTourer.

Constructorul francez a prezentat un nou concept care aduce un omagiu utilitarei clasice Type H din anii ’40. De această dată, Citroen ne duce cu gândul la o vacanță în aer liber cu noul concept Type Holidays, un campervan modern desenat în stilul modelului original de acum peste 75 de ani.

La baza lui Type Holidays stă monovolumul de serie SpaceTourer, care primește o caroserie complet nouă, desenată în stilul lui Type H și creată în colaborare cu firma Caselani. Aceasta este vopsită într-o nuanță specială de argintiu, care imită metalul nevopsit. Partea din față are o formă ascuțită, cu sigla uriașă Citroen încorporată în grilă și cu faruri rotunde desenate în stilul tipic retro al lui Type H.

Tot la exterior, tema de design retro este completată și de către jantele de oțel vopsite în alb și cu capace cromate montate în centrul lor. Evident, fiind un campervan, noul concept este dotat și cu un plafon retractabil, care poate fi folosit ca un loc de relaxare sau de dormit.

Față de exteriorul în stil retro, interiorul lui Type Holidays este unul adus la zi în ceea ce privește dotările.

Bancheta din spate poate fi rabatată pentru a crea un al doilea pat de dormit, astfel încât 4 persoane se pot relaxa lejer în această mașină. Aici mai avem și o bucătărie mică, dotată cu o chiuvetă, un frigider și o masă pliabilă. Alături de acestea, scaunele din față se pot roti la 180 de grade.

Deocamdată, Citroen nu are planuri de a transforma noul concept Type Holidays într-un model de serie. În schimb, constructorul francez insistă că noul concept anunță o nouă gamă de modele create pentru aventuri în aer liber și care vor face parte din noua serie Holidays. Mai multe detalii despre noua gamă vor fi dezvăluite spre sfârșitul anului.

via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru