Seat amână lansarea primului său model electric până în 2026

de Tiberiu Safta
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wayne Griffiths, șeful mărcilor Seat și Cupra, a anunțat oficial că Seat va amâna lansarea primului său model electric până după 2026. Motivul invocat este acela că cele două mărci spaniole nu pot fi electrificate în același timp.

Dintre toate mărcile din cadrul Grupului Volkswagen, SEAT este singura fără un model electric de serie în acest moment. Inclusiv brand-ul de performanță Cupra are în componența sa un model cu zero emisii, fiind vorba de modelul Born.

În cadrul unui eveniment susținut la Barcelona, Wayne Griffiths, CEO-ul celor două mărci spaniole, a confirmat că Seat va lansa primul său model electric abia după 2026. El spune că prioritatea de electrificare se învârte în jurul mărcii Cupra, iar cele două brand-uri nu pot fi electrificate în același timp. Asta pentru că, deși este o marcă destul de nouă, Cupra se dovedește a fi mai profitabilă decât Seat.

„Mașinile electrice noi pe care ne concentrăm în acest moment sunt pentru Cupra”, a declarat Griffiths. „Nu putem electrifica ambele mărci laolaltă. Seat este cu motoare termice, Cupra este electrică”, a mai adăugat acesta.

În timp ce Seat va mai aștepta până cel puțin în 2026 pentru a lansa primul său model electric, Cupra își va mări gama de modele cu zero emisii până atunci.

Marca de performanță va lansa SUV-ul electric Tavascan în 2024, urmat de un hatchback în 2025.

Anul trecut, Cupra a vândut 152.900 de mașini la nivel mondial, de două ori mai multe față de performanța atinsă în 2021. Seat, care deține această marcă, a obținut un profit operațional de 179 de milioane de euro, fiind pentru prima dată din 2019 când marca spaniolă înregistrează un profit. Deja după primele două luni ale lui 2023, Seat și Cupra au vândut împreună 71.500 de mașini, un plus de 27% față de aceeași perioadă din 2022.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Chiar putea sa “bage" pardon sa invoce o scuza mai buna… amâna ca poate nu mai trebuie ;)
    0 0
  • Mircea
    Si eu cred ca “viitorul este electric”. Totusi,pentru fundamentalistii electricelor recomand articolul de pe autoexpert.ro care se refera la faptul ca electricele pot deveni dauna totala chiar in urma unor accidente usoare si consecinta in valoarea de asigurare si cresterea amprentei poluante.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru