Seat castiga al doilea titlu consecutiv in WTCC

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.11.2009
Pentru al doilea an consecutiv, Seat reuseste sa isi adjudece titlul in Campionatul Mondial de Turisme, ajutat de evolutia pilotilor Gabrielle Tarquini si Yvan Muller.

Pentru al doilea an consecutiv, SEAT reuseste sa se impuna in Campionatul Mondial al Turismelor, brandul spaniol adjudecandu-si titlul suprem la ambele categorii, piloti si constructori. Victoriile ibericilor au fost aduse de cinci piloti experimentati, printre care Gabrielle Tarquini, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Jordi Gene si R. Rydell.

Dintre acestia, Tarquini a reusit sa urce pe prima treapta a podiumului in clasamentul celor mai buni piloti, urmat de colegul sau Yvan Muller. Seat a triumfat si in Trofeul Independentilor, unde Tom Coronel si al sau Leon TDI s-au impus in fata unor nume cu greutate ca BMW, Chevrolet si Lada.

Pentru marca spaniola, acesta este al cincilea titlu dupa cele cucerite in raliurile din 1996, 1997 si 1998 cu Ibiza Kit Car si cel din Campionatul Mondial de Turisme dobandit in 2008 cu Leon TDI WTCC.

via | Seat

Comentarii (12)

  • .......
    .......
    ma bucur...foarte frumos
    6 0
  • Stanila
    s-au impus in fata unor nume cu greutate ca BMW, Chevrolet si Lada. Bmw-ul e nume cu greutate dar celalalte 2 sunt de tot rasul.
    5 2
  • ....si sunt din grupul vag...ce chestie!
    4 2
  • pai unde sa castige si astia decat in competitiile cu lada si chevrolet ca la le mans au luat 7 ture de la PEUGEOT HDI la cealalta competitie au luat bataie de la Mercedes clasa C si tot asa....macar pe cei de la LADA sa ii intreaca.
    2 6
  • @bmw
    Hai nu plange. Era enumarat acolo si bmw.Pentru unii ca ei care scriu pe masina bmw ca e cel mai bun seria 3 scos de ei si sa manance bataie de la niste diesel-uri..parerea mea e ca e penibil.
    5 2
  • @BMW
    Prietene esti prost rau fara suparare.Ce are sula cu prefectura???
    3 0
  • @BMW
    vai de capul meu cate aberatii ai putut posta intr-un singur coment
    1 0
  • @McLaren
    Da, ai si tu dreptate, un BMW benzinar a luat bataie de la un Seat diesel dar ai omis sa mentionezi ca benzinarul este aspirat si concureaza cu un turbodiesel si ambele lucreaza dupa niste restrictii care deocamdata sunt usor in favoarea diesel-ului.
    1 2
  • @gtrazvan
    Ai uitat sa mentionezi ca regulile sunt facute pentru toata lumea la fel. Ce i-a oprit pe cei de la BMW sa puna un diesel pe masina de competitie sa nu mai fie usor dezavantajati?
    Vezi prea multe conspiratii....
    E decizia BMW sa puna un motor pe benzina...
    5 0
  • @BMW
    Dupa 10 ani in care maturi pe jos cu toata lumea, mai si pierzi. 10 ani Le Mans a insemnat AUDI la clasa P1. Era normal sa piarda si ei o data. In DTM anul trecut a castigat un pilot Audi. De Dakar nu mai vorbesc, daca nu era de fiecare data ghinionul lui Carlos Sainz, Mitsubishi se retragea mai repede.
    Acum spune tu: ce competitie a castigat BMW in ultimii 2 ani?
    2 0
  • Carcotasul
    @Blue
    Formula BMW!

    :)) bineinteles ca faceam ahz de necazul lui BMW
    2 0
  • IN realitate ireleveant
    Absolut irelevant in realitate, Citroen a rupt in WRC si masini sportive de serie absent, departe de concurenta, in varianta de strada doar pretul ce te poate face sa cumperi Seat, ca TDI-ul lor sport se bate cu diesel entry level de la BMW, asa ca bucurati-va voi de victoria Seat in WTCC, ca in realitate e la coada vacii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru