Seat dezvoltă o tehnologie care identifică oboseala la volan: 36% dintre accidente sunt cauzate de oboseala sau neatenția șoferilor

de Paul Cosma
Sambata, 07.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat vrea să îmbunătățească siguranța în trafic cu o nouă tehnologie care analizează comportamentul șoferului pentru a identifica oboseala la volan. Potrivit Seat, 36% dintre accidentele rutiere sunt provocate de oboseala sau neatenția șoferilor.

SEAT folosește inteligența artificială și parteneriatul cu firma israeliană Eyesight Technologies pentru a dezvolta o tehnologie care își propune să reducă numărul accidentelor din trafic.

Sistemul prezentat de Seat folosește un algoritm ce analizează ochii și mișcările capului șoferului pentru a detecta dacă acesta este obosit sau neatent la volan. Dacă șoferul arată semne de oboseală sau neatenție, sistemul va emite o alertă sonoră.

Potrivit statisticilor, 36% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de oboseala sau neatenția șoferilor la volan.

“Mai mult de 90% dintre accidentele rutiere din Europa sunt provocate de oameni. Motivele principale sunt neatenția, oboseala, viteza excesivă, alcoolul și drogurile,” a declarat Stefan Ilijevic, directorul departamentului de Product Innovation de la Seat.

Via Seat

Comentarii (3)

  • fan skoda
    Deobicei neatentia. In Bucuresti multi soferi NU se uita in oglinda si nici nu semnalizeaza.
    4 3
  • andrei
    e bine ca ai facut tu teste si ai decis ca ce e in bucuresti e in toata lumea.
    2 1
  • JENANT
    WOW, CE INOVATIE, ALTE MARCI AU ASA CEVA DE ANI BUNI
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru