Seat Leon Cupra 300 pierde 10 cai putere după trecerea la noile teste de emisii: compacta are acum 290 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 28.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că motorul TSI de 2.0 litri și 300 de cai putere disponibil pe Leon Cupra 300 a pierdut 10 cai putere în urma modificărilor realizate pentru respectarea noilor teste de emisii WLTP.

Constructorii auto se află în plin proces de omologare a motoarelor pentru noile teste de emisii WLTP, iar în unele cazuri performanțele acestora au de suferit.

Este și cazul lui SEAT Cupra 300, al cărui motor TSI de 2.0 litri va genera 290 de cai putere după trecerea la standardul WLTP, în loc de cei 300 de cai putere care dau și numele modelului.

Modificarea afectează doar versiunea cu 5 uși cu tracțiune față, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală va continua să genereze 300 de cai putere.

"În contextul noilor omologări, există adaptări ale sistemului de evacuare și puterii. De acum înainte, toate versiunile Cupra cu motor TSI de 2.0 litri și tracțiune față vor avea un motor de 290 de cai putere, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală va avea un motor de 300 de cai putere", a declarat un purtător de cuvânt al Seat pentru publicația britanică Auto Express.

Pentru moment, Seat nu a detaliat care va fi efectul acestei schimbări asupra performanțelor sau a consumului.

În urma acestei modificări, Seat Leon Cupra 300 va fi cunoscut drept Seat Leon Cupra 290.

Tot în legătură cu noile teste de emisii WLTP, Volkswagen a anunțat recent că producția de la uzina principală din Wolsburg va fi întreruptă o zi sau două pe săptămână din august până la finalul lunii septembrie.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • someone
    deci a pierdut 3% din putere pentru a castiga cca 40-50 % in plus la consum.....cam dezechilibrata balanta asta
    5 3
  • Asa se intampla la motoarele nemtesti. Cand le masori cum trebuie, le dispar niste cai ca sa nu strice aparatul de masurat noxe.
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru