Seat Leon Verde Plug-in Hybrid - conceptul unui hibrid cu consum de 1.6 litri/100 km

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a dezvăluit astăzi conceptul Verde Plug-in Hybrid, dezvoltat pe actuala generaţie a compactei Leon. Prototipul vine cu 170 de cai putere şi un consum extrem de redus.

După mai bine de patru ani de cercetări şi teste şi 34 de milioane de euro investiţi, SEAT dezvăluie astăzi noul Leon Verde Plug-in Hybrid. După cum o sugerează şi numele, vorbim despre un prototip hibrid, dezvăluit în premieră mondială în Spania, dezvoltat de Seat cu sprijinul unor fonduri publice şi private.

Noul Leon Verde beneficiază de un tren de propulsie ecologic, alcătuit dintr-un motor pe benzină, de 1.4 litri, TSI, capabil să dezvolte 122 de cai putere, şi unul electric. Acesta din urmă oferă 102 cai putere şi ajută la obţinerea unei puteri combinate de 170 de cai.

Ansamblul electric este ţinut în viaţă de o baterie litiu-ion de 8.8 kWh, care garantează o autonomie cu zero emisii de 50 de kilometri. La aceştia se mai adaugă şi autonomia oferită de rezervorul motorului cu benzină, autonomie ce însumează 816 kilometri.

Esential 170 de cai este puterea combinată a ansamblului hibrid care pune în mişcare Leon hibrid.
1.6 litri/100 de kilometri este consumul mediu estimat al noului Leon Plug-in Hybrid.
50 de kilometri este autonomia pur electrică a conceptului spaniol.
Potrivit calculelor efectuate de Seat, cele două soluţii de propulsie oferă un consum mediu estimat de numai 1.6 litri şi o valoare a emisiilor de 36 g/km.

Alături de soluţia de propulsie inovativă, Seat a gândit şi o aplicaţie pentru telefoanele inteligente prin care posesorul maşinii poate monitoriza consumul de energie, nivelul bateriei, proporţia de încărcare şi poate estima cât CO2 ai salvat folosind modul de propulsie electric.

Folosind aceste informaţii, sistemul Driving Cycle Predictor analizează şi memorează rutina proprietarului pentru a optimiza şi reduce consumul şi emisiile de CO2.

Nu în ultimul rând, Leon Verde Plug-in este echipat cu un sistem de alimentare cu energie inteligent. Acesta încarcă bateria atunci când costurile sale sunt mai mici. Dacă proprietarul nu poate aştepta intervalul optim, sistemul declanşează o procedură de alimentare de urgenţă.

via Seat

Comentarii (7)

  • razvanis
    102Cp + 122Cp = 170Cp
    4 15
  • @razvanis
    Putere combinata nu inseamna ca suma celor doua puteri se aduna..... daca ruleaza pe benzina are 122 CP, daca ruleaza electric are 102 CPsi daca ruleaza combinat are 170CP. Combinat nu inseamna ca trebuie adunate.....
    17 0
  • someone
    interesant...si economic, si destul de puternic . @razvanis, uita-te la prius care are un motor benzina de 98 cai + unul electric de 68, care impreuna au 134....deh, matematica asta la hibride
    11 0
  • razvanis
    Am inteles, deci cand merge motorasul electric la capacitate motorul benzina merge in alt regim ... mai eco si mai putina putere ...
    Ok,
    10 0
  • Un hibrid care mi-ar place. Fac cam 20-30 km/zi (50 e arhisuficient). In fiecare seara poti incarca acumulatorii de la priza iar daca depasesti pragul de 50 km (cred ca de fapt sunt mai putini) sau pleci la drum lung intra benzinarul. Ideal. Doar pretul e un impediment :)
    9 0
  • Orice motor are un "consum" intern de CP, de aici si matematica asta oarecum rastalmacita.... plus ca mai depinde si cum sunt interconectate aceste motoare....
    3 3
  • 1. concept
    2. 1,6L/100km
    3. marketing
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru