Seat pregătește un SUV coupe de performanță: spaniolii au înregistrat numele Cupra Terramar

de Cornel Șocariciu
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model de sine stătător din gama Cupra, divizia de performanță a producătorul Seat, va fi lansat în 2019. Conform surselor apropiate companiei, noul model ar urma să fie "botezat" Cupra Terramar.

În urmă cu câteva săptămâni, SEAT a prezentat noul Tarraco, cel mai mare SUV din gama constructorului spaniol de până acum. Dar ibericii au planuri noi în ceea ce privește acest segment. Conform unor surse apropiate companiei, Seat a înregistrat denumirea Cupra Terramar (Autodromo de Sitges-Terramar este numele unui circuit ridicat în anii '20 și situat în apropiere de Barcelona).

Primul model din gama diviziei de performanță a fost Cupra Ateca (foto). În momentul prezentării acestuia, oficialii Cupra au anunțat că în 2019 vor lansa și primul model de sine stătător al brandului (zvonurile anunță un SUV coupe). 

“Anul viitor veți vedea prima mașină desenată 100% ca un Cupra. Este gândită de la început ca un model cu ADN Cupra. Asta nu înseamnă că modelul Cupra Ateca nu este un Cupra. Dar pentru noi și inginerii noștri, următoarea mașină va fi născută cu o filozofie 100% Cupra și va avea o identitate proprie”, a explicat în trecut șeful de design al brandului.

Voci apropiate companiei spun că viitorul Cupra Terramar va avea și o versiune "civilă", pe care o vom vedea pe piață până la finalul lui 2021.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru