Sebastien Loeb va concura în Raliul Dakar 2021: pilotul francez a semnat cu echipa Bahrain Raid Xtreme

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Vineri, 02.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb, multiplu campion mondial de raliuri, a semnat cu Bahrain Raid Xtreme și va concura în ediția din 2021 a Raliului Dakar. Francezul va pilota o mașină dezvoltată de Prodrive.

Sebastien Loeb a încheiat sesiunea din acest an în Campionatul Mondial de Raliuri. Pilotul francez a concurat alături de Hyundai, ultima etapă bifată de multiplul campion mondial de raliuri fiind cea din Turcia (a încheiat pe poziția a treia a clasamentului general).

Acum, Loeb a anunțat că se reîntoarce în Dakar. Prima participare a francezului în cea mai dură competiție de rally raid a avut loc în 2016, iar până în 2018 a concurat alături de echipa de uzină Peugeot. În 2019, Leob s-a înscris ca pilot privat, iar anul acesta nu a mai concurat în Dakar.

În 2021, Sebastien Loeb va concura alături de echipa Bahrain Raid Xtreme (BRX) și îl va avea coechipier pe spaniolul Nani Roma.

"BRX are planuri mari pentru ediția din 2021 a Raliului Dakar, iar eu sunt foarte încântat că voi lua parte la această aventură", a declarat Loeb.

Mașina cu care Sebastien Loeb va concura în Dakar va fi dezvoltată de Prodrive și va fi prezentată în următoarele săptămâni.

Pentru moment, reprezentanții BRX spun că modelul va fi echipat cu un motor V6 biturbo de 3.5 litri cu 400 de cai putere și 700 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru