Șeful Alfa Romeo: nu vrem să devenim un brand de SUV-uri

de Tiberiu Safta
Sambata, 16.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, nu își dorește ca marca italiană să devină un brand de SUV-uri. Totodată, el confirmă că viitoarea generație Giulia va rămâne o berlină.

Alfa Romeo se pregătește să lanseze cel de-al treilea său SUV. Acesta va fi botezat Milano și va fi lansat oficial în aprilie 2024. În ultima perioadă, marca italiană s-a concentrat mai mult pe modele SUV, acest lucru fiind evidențiat de lansarea lui Tonale și de prezentarea unei versiuni actualizate pentru Stelvio.

Chiar dacă SUV-urile sunt la mare căutare, un trend luat în calcul și de Alfa Romeo, șeful mărcii italiene ne asigură că aceasta nu va deveni un brand de SUV-uri. „Nu vreau să devenim un brand de SUV-uri, chiar dacă lumea se îndreaptă către SUV-uri”, a declarat Jean-Philippe Imparato pentru publicația Autocar.

Același Imparato a precizat că modelul Giulia va rămâne o berlină și va fi exclusiv electrică odată cu lansarea viitoarei generații în 2026. Șeful mărcii lasă de înțeles că Alfa Romeo ar urma să lanseze mai multe berline electrice în viitorul apropiat: „Veți avea și Giulia în gama Alfa Romeo și nu numai asta, deoarece următorii pași la care lucrăm acum sunt: care este răspunsul pentru GTV și ce răspuns am putea avea pentru Duetto?”

Declarațiile duc cu gândul la relansarea celor două modele în viitor, însă Imparato avertizează că „nimic nu este încuiat și validat pentru moment.”

via Autocar

Comentarii (6)

  • În momentul de față Alfa are trei modele, două sunt SUV-uri și se pregătește al treilea, deci are o problemă domnul " Împărat ", pentru ca fix acolo se îndreaptă.
    7 2
  • Banditos
    imperatore = imparat
    imparato = invatat

    eu inteleg ca vor sa faca si altfel de masini, adica...normale. Ca electrice sau nu.
    8 2
  • Mircea Badea
    mda, toata planeta se manelizeaza si la masini..mi-e scarba...vreau sa cobor!
    3 3
  • Clar ca nu vrea, de asta si lanseaza SUV-uri, pentru ca nu vrea.
    Oare cum sunt alesi astia care dau din gura si fac declaratii pentru presa?
    Zici ca sunt selectati toti mincinosii.
    Mai era unul pe la BMW care zicea ca motorizarile termice vor mai exista inca vreo 20-30 de ani, dar in ultimii ani au tot aparut: iX1, iX2, iX3, iX, i4, i5, i7. Deci mai mintim mult poporul cu televizorul?
    2 4
  • Andrei
    Vor lansa ceva gen Citroen CX5 sau Peugeot 4008, poate cu garda la sol mai mică. Sigur nu un sedan clasic. Și probabil una sau două mașini sportive, scumpe. În rest doar SUV-uri, că asta cere lumea.
    0 2
  • Exact… nu vrem, da ce dreq să facem, ca nu se vinde altceva, la naiba!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru