Șeful Alstom în România: “Mai multe primării din țară vor să achiziţioneze autobuze electrice cu fonduri europene”

de Petre Barac
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe autorităţi publice locale de talie medie din România vor să achiziţioneze autobuze electrice prin accesarea unor fonduri europene în viitorul apropiat, susține Gabriel Stanciu, director general al grupului Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Acesta spune că a purtat deja discuţii cu primării din ţară, însă nu şi cu primăria Capitalei.

Prezent în aceste zile la expoziția Busworld din Belgia, unde Alstom a lansat autobuzul electric Aptis (în poză), Gabriel Stanciu este de părere că viitorul aparține vehiculelor cu zero emisii, cele electrice.

"Sunt foarte multe oraşe de talie medie care au în plan să achiziţioneze autobuze electrice pe fonduri europene. Am avut deja câteva întâlniri cu autorităţi din aceste oraşe, din toată ţara. În Bucureşti, ca de altfel în oraşele mari din România, nu am avut încă discuţii concrete, însă aşteptăm ca acest lucru să se întâmple curând”, a declarat Stanciu, fără a preciza despre ce oraşe este vorba.

În opinia lui, cel mai probabil anul viitor aceste autorităţi locale vor depune dosarele de finanţare, pentru ca abia în 2019 să se organizeze licitaţiile pentru achiziţia de autobuze electrice.

“Din câte ştiu, până acum a fost organizată o singură licitaţie pentru autobuze electrice, la Cluj. Deocamdată nu s-a conturat o idee precisă despre specificaţiile tehnice ale unui astfel de produs.

Există însă fonduri europene pentru achiziţia de astfel de vehicule. Ultima tendinţă în Europa este spre un mijloc de transport în comun ecologic şi cu precădere electric şi cu costuri de operare scăzute pe termen lung”, a explicat el.

Via News.ro

Comentarii (3)

  • Dacă transportul în comun de la noi rămâne tot la stadiul de "Un tramvai numit dorință", eu voi continua să circul cu mașina personală. Înnebunesc când stau degeaba în stație!
    8 2
  • Edikkk
    autobuzele electrice (si scutere electrice pe timp de vara) sunt viitorul transportului urban

    incarcare rapida la cap de traseu, in 15 minute sa incarce pentru 25 km si deja problema este rezolvata !

    nici nu sunt necesare alte AIURELI precum incarcare wirless in statii !!
    8 0
  • Pai in romania (cel putin in marile orase) transportul in comun este electric de mult: a se vedea troleibuz si tramvai
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru