Seful Aston Martin nu vrea sa castige cursa de 24 de ore de la Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.04.2010
Ulrich Bez, seful Aston Martin, a declarat ca nu este interesat de un podium in cursa de 24 de ore de la Nurburgring in care va alerga cu un Rapide, scopul acestuia fiind de a prezenta capacitatile modelului respectiv.

Ulrich Bez, seful Aston Martin, va conduce un Rapide in cursa de 24 de ore de la Nurburgring pentru a demonstra capacitatile acestui model. Modelul din Gaydon va fi condus de o echipa formata din trei piloti, unul dintre acestia fiind chiar seful marcii respective. Modelul a fost echipat cu toate cele necesare unei curse de anduranta, iar elementele de la interior au fost eliminate pentru a reduce pe cat posibil masa vehiculului. Anvelopele au fost schimbate cu slick-uri, iar suspensia a fost modificata subtil pentru a fi mai potrivita pentru circuit.

"Rapide are capacitatea de a gazdui patru persoane, insa modelul nostru este in primul rand o masina sport si il vom testa in aceleasi conditii in care testam orice alt model al marcii. Acesta este motivul pentru care am decis sa il aruncam in test de anudranta in fata publicului", spune seful marcii britanice. Scopul celor de la Aston Martin este de a demonstra ca noul lor coupe cu patru usi echipat cu un motor V12 de 5.9 litri. Propulsorul dezvolta 476 CP la 6.000 rpm si ofera un cuplu motor maxim de 600 Nm la 5.000 rpm.

Acceleratia 0-100 km/h este realizata in doar 5.3 secunde, in timp ce viteza maxima este de 303 km/h.

Seful Aston Martin nu este la prima sa competitie pe Nurburgring, acesta avand o experienta impresionanta la bordul modelelor din Gaydon pe circuitul german. Cei de la Aston Martin nu se asteapta ca seful lor sa castige competitia respectiva, ideea intrarii in aceasta cursa fiind de a demonstra capacitatile modelului, nu de a castiga competitia de anduranta de pe Nurburgring. Aston Martin Rapide are un pret de pornire de 155.000 de euro in versiunea standard. Modelul este disponibil deja in toate reprezentantele acestui constructor de nisa si va fi construit in aproximativ 2.000 de exemplare pe an.

Via | Freepress

Comentarii (2)

  • 5*
    Dr. Bez este incredibil. La 67 de ani inca sa te mai duci la curse, si nu orice curse, de anduranta. E ceva... Va recomand: http://www.youtube.com/watch?v=DwaGBUccq2c
    3 0
  • da,da
    da,si marmota...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru