Șeful Audi: Vom prezenta ultimele noastre motoare termice în 2026

de Alexandru Monenciu
Marti, 02.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Audi, constructorul din Ingolstadt nu renunță la planurile de electrificare. Mai mult, acesta a declarat că ultimele motoare termice, ale mărcii, vor fi prezentate în 2026.

Piața mașinilor electrice nu trece prin cea mai bună perioadă a sa. Unii constructori au început să pună deja la îndoială planurile de electrificare, în timp ce alții se păstrează fermi pe poziții. Este și cazul germanilor de la Audi.

Potrivit șefului companiei, Gernot Dollner, Audi nu renunță la planurile sale de electrificare. În 2024 și 2025, germanii vor lansa cel puțin 20 de modele noi și intenționează să elimine de tot motoarele cu combustie internă, în Europa și America de Nord, până în 2033.

Audi va părăsi, treptat, segmentele mașinilor termice, în contextul în care dezvoltarea acestora nu va mai fi fezabilă, din punct de vedere economic, este de părere Dollner.

"Ultimele noastre motoare cu combustie, pe care le vom prezenta în 2026, nu vor fi probabil puse în vânzare decât în anul următor. Dacă presupunem un ciclu de viață clasic de șapte ani, suntem pregătiți pentru mijlocul deceniului următor," mai susține acesta.

Nu în ultimul rând, șeful Audi încă este de părere că, indiferent de contextul politic din viitorul apropiat, electromobilitatea rămâne singura variantă de a respecta cerințele privind emisiile de CO2.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (3)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Ceeeee????
    2 2
  • George Simion
    pt ultimii afumati. cine mai cumpara pur termice anul asta?
    2 6
  • Seriff
    cam 90 % din populatie, in caz ca nu te-ai uitat pe cifrele din vanzari, dar ce sa intelegi tu, esti spalat pe creier.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru