Șeful BMW: Arhitectura Neue Klasse va debuta în 2025, odată cu un Seria 3 electric

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente declarații făcute de șeful BMW, Oliver Zipse, noua arhitectură Neue Klasse, dedicată mașinilor cu zero emisii, va debuta în 2025. Totodată, viitoarea generație Seria 3 va avea o versiune electrică.

Un pas important în strategia de electrificare, anunțată cu ceva timp în urmă de BMW, este viitoarea platformă Neue Klasse, dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii. Aceasta se află încă în dezvoltare.

Chiar și așa, șeful constructorului din Munchen, Oliver Zipse, a declarat recent că arhitectura Neue Klasse va fi prezentată în 2025. Totodată, Zipse anunță că primul "fruct" al acestei platforme va fi un Seria 3 cu zero emisii, acesta urmând să debuteze tot în 2025.

Arhitectura se va concentra mai mult pe lansarea de modele electrice, premium, în segmentul lui Seria 3, a mai dezvăluit oficialul.

În prezent, BMW oferă un Seria 3 cu zero emisii, denumit i3, în China. Marea diferență este că modelul respectiv nu este dezvoltat pe o arhitectură dedicată, ci împarte platforma cu actuala generație Seria 3.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    Abia aștept să văd ce drifturi electrice va face.
    4 4
  • Adevarat :
    https://www.automarket.ro/stiri/oficial-bmw-motoarele-diesel-raman-in-gama-inca-20-de-ani-iar-cele-95541.html
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru