Şeful BMW: ”Privim cu optimism şi prudenţă evoluţia vânzărilor în 2013”

de Bogdan Mirică
Marti, 19.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW preferă să manifeste prudenţă faţă de evoluţia pieţei auto în 2013, dar nu îşi ascunde intenţia de a obţine vânzări în creştere cu 8 până la 10 procente.

BMW priveşte cu un optimism prudent noul an, chiar dacă în 2012 a înregistrat vânzări record în istoria companiei. Norbert Reithofer, preşedintele grupului bavarez, a recunoscut că este nevoie de o atitudine pozitivă, dar a recunoscut că evoluţia pieţei este extrem de instabilă.

Chiar şi aşa, Reithofer a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că obiectivul acestui an este obţinerea unui nou record de vânzări la nivel mondial pentru a menţine trendul ascendent.

Oficialul a făcut referire şi la rezultatele financiare prognozate pentru anul în curs, estimând că ele vor creşte, mulţumită investiţiilor făcute în trecut în gama de modele noi şi în capacităţile de producţie. Tocmai această strategie, botezată Number One şi inaugurată în urmă cu 5 ani, face ca BMW să aştepte un profit operaţional cel puţin la nivelul celui de anul trecut. Tot această strategie a urcat valoarea acţiunilor grupului cu 70% din 2007 până în 2012.

Esential 24 de modele noi va lansa BMW până în 2014
10 modele din cele programate pentru lansare până în 2014 sunt complet noi.
În ceea ce priveşte vânzările de automobile, BMW speră să se încadreze în obiectivele fixate mai demult, şi anume o creştere între 8 şi 10%.
Premizele rămân pozitive, având în vedere că în 2012 vânzările au crescut cu 10.9%. Planurile de viitor ale bavarezilor includ lansarea a nouă modele noi doar în 2013. Până în 2014, lista premierelor ar urma să ajungă la 25 de modele, dintre care 10 sunt complet noi.

Printre cele mai importante noutăţi de anul acesta se numără modelul electric i3, despre care BMW susţine că a reuşit chiar să adune câteva precomenzi.

BMW a început bine anul 2013. Deşi vânzările europene au scăzut în februarie cu 2.5%, numărul de exemplare vândute de la începutul anului şi până în prezent, la nivel global, a crescut cu 2.6%.

Comentarii (5)

  • Da, 9 modele noi in 2013, 24 de modele noi pana in 2014 inclusiv, din care 10 complet noi:), ori presei ii place sa vorbeasca asa ori aceste comunicate sunt eronate, punandu-se la un loc si face-lift-uri si motorizari noi si dotari noi, toate numindu-se modele noi. Cele complet noi pana la sfarsitul lui 2014 vor fi i3, i8, seria 4, seria 2( de fapt coupe-urile seriei 3 si 1) , X5, M3 si M4, probabil si primul model cu tractiune fata, ala o sa fie "cel mai nou", apoi face-lift in acest an seria 5 si X3, restul pana la 24 de "modele noi" vor fi motorizari noi probabil.
    6 1
  • antonny
    cei de la BMW priveste cu prudenţă evoluţia vânzărilor în 2013........cei de la VAG arunca cu procente de te ia ameteala .
    1 3
  • inexorabil
    Mie mi se pare ca BMW a luat avans in comparatie cu dezvoltarea mintala a multor detinatori ai marcii, cu exceptiile salutare de rigoare, catre care imi exprim: gratitudine, respect si consideratie (abreviat: grc).
    7 0
  • Multe modele asa zis noi sunt face-lifturi ale celor actuale sau motorizari noi.Imi place acest site auto,dar as dori sa fiti mai exacti si sa nu umflati sau sa dati copy / paste la articole din presa internationala. Va multumesc si astept sa vad confirmarea in articole.
    4 0
  • Retzeta zilei!
    Se ia una bucata sasiu de la BMW si una bucata motor diesel,tot de la BMW.Se monteaza motorul diesel pe sasiu.Apoi se aduce una bucata carosie care se monteaza peste ansamblul de mai sus.Pana aici totul a mers excelent.Ultima operatie care mai trebuie facuta este punerea emblemei pe caroserie.De aceea ,se ia una bucata emblama de la Toyota,care se monteaza pe masina.Rezultatul?Primul diesel performant de la cel mai perfect producator auto.
    Bah,tu nu te-ai saturat?Mai calca frana din cand in cand.Deja ai cazut in ridicol.
    Hai,sa traiesti!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru