Șeful Daimler: Mercedes-Benz EQS nu are camere video în loc de oglinzi pentru a evita răul de mișcare

de Alexandru Monenciu
Duminica, 18.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Daimler a dezvăluit că noul Mercedes-Benz EQS are oglinzi exterioare convenționale (și nu camere video) dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca pasagerii să nu aibă rău de mișcare.

Constructorul german de automobile a lansat în urmă cu câteva zile noul EQS, o navă amiral cu zero emisii și foarte multă tehnologie. Dar, în ciuda tuturor sistemelor și display-urilor prezente la interior, noul model al nemților are oglinzi exterioare convenționale.

Așadar, fără camere video. Nici măcar opționale. Motivul este simplu și tocmai a fost dezvăluit de Ola Kallenius, șeful Daimler.

"Studiile au arătat că foarte multe persoane suferă de rău de mișcare atunci când au un ecran în interiorul mașinii, care le arată tot timpul ce se întâmplă în spatele lor," a declarat Kallenius pentru publicația Automotive News Europe.

Înlocuirea oglinzilor cu camere video are și un avantaj aerodinamic, dar șeful Daimler susține că acesta este infim atunci când mașina se deplasează cu viteză mică.

Audi, Lexus și Honda sunt doar câțiva dintre producătorii care folosesc camere video în locul oglinzilor laterale convenționale.

via Automotive News Europe

Comentarii (3)

  • eu zic ca n-au vrut sa strice plansa de bord cu prea multe ecrane
    16 2
  • Ciudat
    Am vazut in Germania un autotren Mercedes care avea camere in loc de oglinzi,erau din fabrica asa. Sa inteleg ca soferii profesionisti cu camere in loc de oglinzi sunt ca pilotii de vanatoare,nu ametesc?
    5 0
  • Mercedes Actros e autotrenul fara oglinzi normale,are camere in locul lor,l.-am vazut acum vreo doi-trei ani.
    https://m.youtube.com/watch?v=iHaSh3Ccyug
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru