Șeful de design Lamborghini: Viitoarele modele electrificate vor arăta ca nave spațiale

de Tiberiu Safta
Marti, 21.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele electrificate Lamborghini vor avea în continuare un design exotic și care se aseamănă cu navele spațiale. Acest lucru a fost confirmat de către Mitja Borkert, șeful de design al constructorului italian, care se pregătește să pășească în era electrică.

Lamborghini este cunoscut pentru mașinile sale care au un design aparte și care își lasă amprenta asupra oricărei generații de oameni. De la Miura până la Countach și Diablo, până la Murcielago, Aventador și Sian, aproape toate modelele constructorului din Sant’Agata Bolognese au inspirat imaginația pasionaților de automobile și nu numai.

Acum, la fel ca toți ceilalți constructori din industria auto, Lamborghini se pregătește să pășească în era electrică. Chiar dacă anii de glorie ai motoarelor termice V10 și V12 se apropie de apus, designul viitoarelor modele electrice Lamborghini nu se va schimba. Ba dimpotrivă, aspectul lor va fi asemănător cu cel al unei nave spațiale.

Asta a fost declarația făcută de Mitja Borkert, șeful de design Lamborghini. Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, el a declarat: „Noi vom crea mereu mașini cu performanță emoțională. Vor arăta mereu ca nave spațiale, vor fi mereu inspirate și vor fi întotdeauna mașini care, indiferent de tehnologie, vor avea sunetul și emoția de a te atinge.”

„Avem un viitor limpede declarat de Stephan Winkelmann [CEO-ul Lamborghini] și ne îndreptăm spre viitor.

Vom termina cu motoarele pur termice în acest an și vom porni cu motoare hibride anul viitor”, a mai adăugat acesta.

Lamborghini a lansat, deja, primele sale modele cu propulsie hibridă, Sian FKP 37 și Countach LPI 800-4. Anul acesta, producția lui Lamborghini Aventador a luat sfârșit. Acest model va fi înlocuit cu unul care va păstra motorul V12, dar care va fi hibrid. Aceeași tehnologie hibridă va fi prezentă și la înlocuitorul lui Huracan, care va păstra motorul V10 aspirat natural.

În încheiere, Borkert a mai precizat că este posibil ca viitoarele modele electrice să beneficieze și de „aerodinamică inteligentă”, iar prezența acumulatorilor nu va forța schimbarea proporțiilor estetice ale viitoarelor modele Lamborghini.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru