Renaște Lamborghini Countach: italienii refolosesc numele pentru un hypercar de 800 de cai putere

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În premieră pentru istoria brandului, Lamborghini renaște numele Countach și îl atribuie unui hypercar de 800 de cai putere, cu propulsie micro-hibridă.

Am văzut primul Bentley diesel. Am aflat că Rolls Royce va face o limuzină electrică. Prin urmare, nu ar trebui să ne mire că Lamborghini a decis să resusciteze, în premieră, un nume important din istoria sa. Este vorba de Countach.

Din fericire pentru pasionați, numele celebrului supercar produs între 1971 și 1990 a fost aplicat de data aceasta pe un hypercar, menit să aniverseze 50 de ani de la debutul lui Countach. Hypercarul se numește Countach LPI 800-4 și are la bază modelul Sian, la rândul său o versiune hipertehnologizată a lui Aventador.

INFLUENȚE RETRO

Chiar proporțiile lasă de înțeles că vorbim despre o mașină bazată pe actualul Aventador. Designul este influențat masiv de vechiul model. Spre exemplu, partea frontală, cu blocurile optice aproape drptunghiulare, este inspirată de versiunea Countach LP5000 QV, din anul 1985. Jantele au și ele inspirație retro și vin cu dimensiuni de 20 de inch pe față și 21 de inch pe spate. Sunt încălțate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Spatele ne propune stopuri „furate”de la Sian, un difuzor din fibră de carbon și patru țevi de eșapament.

Nu lipsește nici eleronul acționat electric.

TEHNOLOGIE PRELUATĂ DE LA SIAN

Construit pe același șasiu monococă din fibră de carbon ca și Sian, Countach LPI 800-4 folosește un motor V12, micro-hibrid, care livrează un total de 803 cai putere. Puterea este distribuită către toate cele patru roți. Motorul V12 are o capacitate de 6.5 litri și livrează 780 de cai.

Italienii anunță un timp de la 0 la 100 de km/h în 2.8 secunde și un timp de la 0 la 200 de km/h în 8.6 secunde. Viteza maximă este de 355 de km/h.

Lamborghini a anunțat că va produce Countach în doar 112 unități, primele urmând a fi livrate în 2022. Prețul rămâne, momentan, un secret.

Comentarii (13)

  • Edikkk
    Uzată moral
    4 44
  • Doctorul de garda
    măi Edik, tu nu dormi noaptea?
    20 2
  • Edikkk
    @inex

    https://youtu.be/tJKLJltnPQA

    Uite ce poate face Rimac.... să alegi cât putere să ai, să alegi câtă putere pe puntea faţă şi cât pe puntea spate, şi câte şi mai câte.
    4 27
  • Ideea renasterii numelui Countach nu cred că este potrivită, din prisma aurei acestui model, apoi mi se pare că aduce mai mult cu Diablo.
    12 4
  • @edi, crezi ca reusesti sa te bucuri in viata asta si de altceva decat electrice? Ți-o spun prieteneste, ai niste apucaturi obsesiv compulsive care merită investigate.

    Ontopic: este inca un Lambo de serie limitata, construit cu dedicatie pentru o anumita audienta cu buzunare adanci. Restul ne vom bucura de el in Gran Turismo.
    20 3
  • @Edikkk din fericire am avut ocazia sa conduc un Ferrari F12 cat am vrut de tare, si pot spune fara nici un fel de ezitare ca nu imi pasa ca un F12 atinge 100Km/h intr-un timp de 2 ori mai mare decat Rimac-ul (sau un Model S Plaid).
    Rimac-ul iti da numere cu care sa te lauzi in fata prietenilor si senzatii extreme la viteze extreme, dar nu iti da senzatii placute la orice viteza.
    Ca masina de zi cu zi vreau sa imi cumpar o electrica, dar ca masina de weekend in care sa ma simt bine prefer in continuare o masina pe benzina.
    16 3
  • Pentru mine este cea mai reusita masina supersport din ultimul timp. Influenta retro si tehnologia moderna se imbina perfect. Are "prezenta" datorita stilului retro si arata din nou cat am pierdut frumusetea designului din deceniile trecute cand nu toate masinile aratau la fel. Cel mai frumos Lambo din ultimii 20 de ani.
    @noname00- perfect de acord cu tine in legatura cu ultimul paragraf din comentariul tau.
    16 10
  • Edikkk
    https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/08/13/fact-check-yes-1912-article-linked-burning-coal-climate-change/8124455002/
    4 17
  • lambo ghei
    l-au gheizat..asta nu pare deloc agresiv, nimic la limita...nimic altfel..
    10 6
  • 2.5-3mil eur
    4 0
  • Toates-s la fel, toate-s la fel. 0 inspiratie la VW
    4 1
  • Mie imi pare mai degraba un facelift de Gallardosau Murcielago decat Coutach...
    5 1
  • Clique
    Față de mediocritatea aceea de Aventador, (parcă era scos din desene animate)

    Noul Countach arată chiar elegant și serios, însă nu are nici o legătură cu vechiul Countach..

    Nu știu cum să zic, însă noul Countach este o combinație de Gallardo cu Diablo și Aventador.

    Puțin dezamăgit ce e drept, însă este mai elegant față de caricatura de Aventador.. (e totuși ceva până la urmă)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru