Şeful de design Skoda: ”Pentru viitorul Superb, m-am inspirat de la iPhone”

de Sebastian Toma
Vineri, 12.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jozef Kaban, şeful de design al mărcii Skoda, susţine că noua generaţie va avea un aspect exterior impresionant, al cărui efect va fi comparabil cu apariţia pe piaţă a primei generaţii iPhone.

Esential 2014 este anul în care va fi lansată noua generaţie a lui Skoda Fabia.
Skoda Superb tocmai a primit un facelift, dar designerul şef al mărcii din Mlada Boleslav lucrează deja la a treia generaţie. Într-un interviu acordat englezilor de la AutoExpress, Jozef Kaban, designerul şef al Skoda, spune că noua generaţie a lui Superb va avea un design deosebit şi că va surprinde publicul la apariţia pe piaţă. Kaban spune că s-a inspirat din apariţia primei generaţii iPhone şi design-ul său, explicând că apariţia respectivului smartphone a marcat o revoluţie în design prin liniile sale simple şi "curate" în raport cu terminalele existente până la acel moment.

Kaban a confirmat debutul noii generaţii a lui Fabia, programată pentru 2014. La fel ca noul Superb, Kaban promite că noua generaţie Fabia va avea un aspect atrăgător. Însă, designerul pune accent pe aspectul viitorului Superb, completând: ”Fabia va fi o maşină care va arăta foarte bine.

Dar noul Superb vine cu o serie de trăsături despre care veţi avea ce să scrieţi. Trebuie să fie atrăgător pentru familii, trebuie să fie atrăgător şi pentru cei care sunt ceva mai înstăriţi dar şi pentru cei care sunt bogaţi din alte puncte de vedere, dar trebuie să fie şi lipsit de etichete. Îl veţi vedea în curând”.

Urmareste Automarket
Lansarea lui Skoda Rapid Spaceback, noua versiune de caroserie a lui Rapid, a fost confirmată de Kaban pentru Salonul Auto de la Frankfurt.
Modelul este cel mai apropriat de conceptul VisionD, expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Recent, Skoda Rapid a primit o motorizare nouă, ornamente noi la interior şi o listă mai lungă de dotări opţionale.

Via Autoexpress

Comentarii (11)

  • ,,dar designerul şef al mărcii din Mlada Boleslav lucrează deja la a doua generaţie,,....nu cumva la a3-a?cat despre sursa de inspiratie a designerului nu pot spune decat ca e... cel putin pt. mine,non-sens...as fi curios care-i explicatia,interpretatea...
    7 3
  • Scrooge
    Mama da laudaros e asta....imi aduc aminte si de spotul la Octavia cand o ardea el zen. Designul e ultiul lucru despre care se poate vorbi la Skoda. E sublim, mirific, dar lipseste cu desavarsire. Iar sa spui ca te inspiri din Iphone, pe langa faptul ca te coboara pe tine ca designer (desi toti designerii se cam inspira din diverse dar nu reconosc) e delir total. Oricum masinile nu mai au farmecul de odinioara (anii 70 ii consider apogeul), si relativ inteleg strategia Skoda pentru ca o cutie nu prea se demodeaza pentru ca nu are ce.
    24 7
  • Daca stii ceva despre metalimbaj, iti dai seama ce vrea omul sa zica. Ca si ultimele 3 generatii ale Iphone-ului, Skoda Superb nu va avea schimbari majore de design ci va fi foarte probabil, o usoara evolutie fata de generatie curenta.
    11 8
  • si exact ca si in cazul lui Iphone...daca esti realist te indrepti spre concurenta
    15 8
  • Vasilica
    Iti dai seama sa le explici unor dealeri care habar nu au cum e sa vinzi o masina, filozofia Skoda, e ca si cum ai fuma marijuana cu filtru!!
    10 1
  • Acum am inteles de ce vechiul Superb arata mai bine
    9 2
  • AndreiRN
    Si acuma Skoda trebuie sa plateasca un % la Apple?
    6 0
  • Mai degraba te-ai inspirat de la Trabant.. De -a lungul timpului masinile cu design reusit s-au vandut ff bine chiar in detrimentul tehnologiei uneori.
    Inteleg, Golful, Mini, sunt clasice pastreaza elementele originale, dar Sumerbul de ce se forteaza sa fie naspa ??
    6 2
  • iphone-le are acelasi design ce cutie de multi ani, adica: iphone 4, 4S si 5 sunt la fel, doar 3 avea spatele putin curbat. Buna declaratie!
    2 0
  • Brembo
    Mie mi se pare ca arata ca si Passat.Adica banalul dus la sublim.
    0 1
  • Multa vrajeala ieftina din partea lui Jozef Kaban. N-am pic de respect pentru omul asta. E platit degeaba.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru