Șeful Ford confirmă: noul Bronco Raptor are un motor V6 de 418 cai putere și 596 Nm

de Tiberiu Safta
Miercuri, 25.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jim Farley, șeful Ford, a confirmat pe pagina sa oficială de Twitter că Ford Bronco Raptor, versiunea de performanță a modelului de teren, dezvoltă 418 cai putere și un cuplu de 596 de Nm. Noul model este disponibil doar în America de Nord.

Ford Bronco este unul dintre cele mai anticipate modele din ultimii ani, acesta fiind lansat pentru piața nord-americană în 2021. Modelul, creat special pentru deplasările off-road, a primit, la începutul acestui an, versiunea de performanță Raptor. Aceasta aduce un motor mai puternic, de peste 400 de cai putere și modificări semnificative la caroserie și suspensie.

Printre acestea se numără o suspensie înălțată, care aduce o gardă la sol de 33 de centimetri, alături de anvelope speciale de teren și o caroserie mai lată cu 25 de centimetri față de un Bronco standard.

Însă, ceea ce a rămas un mister până acum este puterea exactă a motorului. Acum, răspunsul a fost dezvăluit de către Jim Farley, CEO-ul Ford. Într-o postare pe pagina sa de Twitter, el a confirmat că propulsorul V6 EcoBoost, de 3.0 litri, twin-turbo, dezvoltă 418 cai putere și un cuplu de 596 de Nm. Motorul este preluat de la modelul Explorer ST.

Alte modificări aduse lui Bronco Raptor includ un sistem de tracțiune integrală, care are nu mai puțin de 7 moduri dedicate condusului off-road.

Ford Bronco Raptor este, deja, disponibil pe piața din Statele Unite, acolo unde comenzile pentru acest model au fost deschise în martie.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru