Șeful Volvo: Succesorul electric al lui XC90 va fi denumit EX90 și va debuta în 9 noiembrie

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Volvo, Jim Rowan, succesorul electric al lui XC90 va fi denumit EX90. Mai mult, oficialul a confirmat data lansării: 9 noiembrie 2022.

Se vorbește de ceva timp despre un succesor electric pentru Volvo XC90, dar, până acum, constructorul suedez de automobile a oferit foarte puține detalii oficiale despre acesta.

Șeful companiei, Jim Rowan, vine să facă puțină lumină în acest caz.

Așadar, într-un discurs recent, oficialul a confirmat că viitorul XC90 cu zero emisii va fi denumit EX90. Mai mult, am aflat și data lansării, evenimentul fiind programat pentru data de 9 noiembrie 2022.

Noul Volvo EX90 va integra unul dintre cele mai avansate sisteme de senzori din industrie. Acesta va include 8 camere video, 5 sisteme radar, 16 senzori cu ultrasunete și un senzor LiDAR montat pe plafonul SUV-ului.

Senzorul este capabil să identifice pietonii de la o distanță de 250 de metri, chiar și în condiții de lumină slabă. Potrivit Volvo, acest senzor LiDAR va deveni standard pe viitoarele modele ale companiei și va reduce numărul de accidente severe cu până la 20%.

Totodată, noul EX90 îl va monitoriza cu atenție pe cel de la volan cu ajutorul sistemului Driver Understanding.

Când va detecta semne de oboseală sau distragere a atenției, sistemul va emite semnale de avertizare.

Dacă șoferul nu va reacționa, mașina va activa automat semnalele de avarie și opri, în siguranță, pe marginea drumului.

Așa cum spuneam, noul Volvo EX90 va debuta în 9 noiembrie.

via Volvo

Comentarii (1)

  • Foarte bine ca se investește in materie de safety, personal am testat câteva sisteme dar nu văd o evoluție notabila, mai ales ca majoritatea accidentelor nasoale se întâmpla frontal, adică lipsa infrastructura plus inconstienta in depășiri. Ori in asemenea situații, doar teleportarea ar putea schimba lucrurile… de tot, pentru ca mașinile nu vor mai fi necesare ;)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru